Επιχειρήσεις

Η Philips Lighting αγοράζει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια από το Ντουμπάι

Η Philips Lighting αγοράζει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια  από το Ντουμπάι
Η Philips Lighting έχει θέσει ως στόχο να είναι ουδέτερη από πλευράς εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2020
Η Philips Lighting αγοράζει "ανιχνεύσιμη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές" από το ηλιακό πάρκο Mohammed bin Rashid Al Maktoum του Ντουμπάι.
Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η επιχείρηση ανέφερε  ότι θα συνεργαστεί με την ECOHZ για να εξασφαλίσει ανανεώσιμη κατανάλωση ενέργειας χρησιμοποιώντας το διεθνές πρότυπο REC (I-REC).
Η ECOHZ προσφέρει λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η Philips Lighting ανέφερε ότι το πρότυπο I-REC είναι  μέσο καταγραφής της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας "στις περιοχές όπου δεν υπάρχει παρόμοιο σύστημα τεκμηρίωσης".
Η επιχείρηση πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη "σημαντική διεθνής εταιρεία που εξασφάλισε κατανάλωση ανανεώσιμης ενέργειας στην περιοχή του Κόλπου" χρησιμοποιώντας το πρότυπο I-REC.
"Για να διατηρήσουμε τη συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος, πρέπει να στραφούμε πλήρως στις ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας", δήλωσε η Nicola Kimm, διευθύντρια της Philips Lighting για την αειφορία, το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια. "Η συνεργασία με την ECOHZ μας επιτρέπει να διατηρήσουμε το ρόλο μας σε αυτό το καθήκον", πρόσθεσε ο Kimm.
Η Philips Lighting έχει θέσει ως στόχο να είναι ουδέτερη από πλευράς εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2020.
Είναι επίσης μέλος της RE100, μιας πρωτοβουλίας που αποτελείται από μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του πλανήτη, όλες αφοσιωμένες στην ανανεώσιμη ενέργεια.
Ο Sam Kimmins, επικεφαλής της εταιρείας RE100, δήλωσε ότι " η Philips Lighting εργάζεται για την προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μια αγορά που εξουσιάζει τον πετρέλαιο. Μαζί, τα μέλη της RE100 δημιουργούν αλλαγές και επιταχύνουν την πρόοδο σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα".
Η Philips Lighting είναι η τελευταία επιχείρηση που προωθεί τις προσπάθειες για την ενίσχυση των διαπιστευτηρίων της σχετικά με την αειφορία και την ανανεώσιμη ενέργεια. Η UPS, για παράδειγμα, θέλει το 25% του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2025, από μόλις 0,2% το 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης