Επιχειρήσεις

Tata Power: Σε λειτουργία υδροηλεκτρική μονάδα 187 μεγαβάτ στη Γεωργία

tags :
Tata Power: Σε λειτουργία υδροηλεκτρική μονάδα 187 μεγαβάτ στη Γεωργία

Επένδυση 420 εκατ. δολαρίων


Η Tata Power της Ινδίας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός υδροηλεκτρικού έργου 187 μεγαβάτ (MW) στη Γεωργία.
Το έργο Shuakhevi Hydro Power κατασκευάστηκε από την Adjaristsqali Georgia LLC, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της Tata Power, της Clean Energy Invest της Νορβηγίας και της IFC InfraVentures.
Η επένδυση ξεπέρασε τα 420 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η Tata Power και η μονάδα πρόκειται να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 200.000 τόνους ετησίως.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tata Power, Anil Sardana, δήλωσε τη Δευτέρα 3/7/2017 ότι το έργο ικανοποιεί τη "ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Γεωργίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μειώνοντας την εξάρτηση από τα εισαγόμενα καύσιμα και την αύξηση της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας".
Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το 2013, με περίπου 730 Γεωργιανούς να εργάζονται κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
"Το έργο υδροηλεκτρικής ενέργειας Shuakhevi θα συμβάλει σημαντικά στην (ενεργειακή) ανεξαρτησία της Γεωργίας", δήλωσε ο Prashant Joshi, Διευθύνων Σύμβουλος της Adjaristsqali Georgia LLC.
"Υποστηρίζουμε την ενίσχυση του ενεργειακού τομέα με επαγγελματικό προσωπικό", πρόσθεσε ο Joshi. "Σχεδόν το 90% των εργαζομένων της εταιρείας είναι νέοι γεωργιανοί μηχανικοί".
Σύμφωνα με την International Hydropower Association (IHA) η υδροηλεκτρική ενέργεια αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% της παραγωγικής ικανότητας της Γεωργίας και "μεταξύ 75% και 90% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με βάση τις μέσες υδρολογικές συνθήκες".
Σύμφωνα με την IHA στο τέλος του 2015 η Γεωργία φιλοξενούσε περισσότερους από 70 λειτουργικούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς 2.727 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης