Επιχειρήσεις

AFP: Η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total υπέγραψε συμφωνία 4,8 δισ δολαρίων με το Ιράν

tags :
AFP: Η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total υπέγραψε συμφωνία 4,8 δισ δολαρίων με το Ιράν
Tο γαλλικό Πρακτορείο επικαλείται πηγές από το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν
Η γαλλική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Total υπέγραψε συμφωνία 4,8 δισ δολαρίων με την κυβέρνηση του Ιράν για την ανάπτυξη ενός από τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά δίκτυα παγκοσμίως.
Όπως αναφέρει το γαλλικό Πρακτορείο (AFP) επικαλούμενο πηγές από το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν, πρόκειται για μια τεράστιας σημασίας συμφωνία που θα αλλάξει το τοπίο στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.
Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γαλλικός όμιλος Total, ο οποίος ηγείται μιας διεθνούς κοινοπραξίας με την κινεζική εταιρεία CNPCI, θα υπογράψει αύριο Δευτέρα μια συμφωνία 4,8 δισεκ. δολαρίων για την ανάπτυξη ενός σημαντικού κοιτάσματος αερίου και θα γίνει έτσι η πρώτη δυτική εταιρεία του τομέα που επιστρέφει στο Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν.
«Η διεθνής συμφωνία για την ανάπτυξη της φάσης 11 του Νότιου Παρς θα υπογραφεί τη Δευτέρα παρουσία του υπουργού Πετρελαίου και διευθυντών της Total, της κινεζικής εταιρείας CNPCI και της ιρανικής εταιρείας Petropars», ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Υπουργείου Πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης