Επιχειρήσεις

Σκρέκας (ΝΔ): Η ΝΔ θέλει ισχυρή ΔΕΗ, ενώ η κυβέρνηση την καταδικάζει

Σκρέκας (ΝΔ): Η ΝΔ θέλει ισχυρή ΔΕΗ, ενώ η κυβέρνηση την καταδικάζει
Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, καθώς και στην πώληση του ΑΔΜΗΕ, χαρακτηρίζοντας καταστροφική την πολιτική της κυβέρνησης.
Επιθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της ΔΕΗ εξαπέλυσε ο  υπεύθυνος του τομέα  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί την επιχείρηση στην καταστροφή.
Στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής Εμπορίου σήμερα (30/6) με αντικείμενο την ενημέρωση από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ για την εγκατάσταση συστήματος Υγρής Αποθείωσης στην ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, σημείωσε ότι «η ΝΔ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον προβληματισμό και την ανησυχία της για την πορεία της ΔΕΗ τα τελευταία δυόμιση χρόνια.
Ζητήσαμε από τον υπουργό να κληθεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και να ενημερώσει την Επιτροπή, αλλά αυτό δεν έχει γίνει έως σήμερα.
Την  προηγούμενη εβδομάδα 40 βουλευτές της ΝΔ καταθέσαμε επίκαιρη επερώτηση και ελπίζουμε ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης θα ανταποκριθεί σύντομα».
Υποστήριξε ακόμη, ότι «η ΝΔ θέλει ισχυρή ΔΕΗ, ικανή να εγγυάται την ενεργειακή ευστάθεια και επάρκεια της χώρας», συμπληρώνοντας ότι «έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο που το πετυχαίνει».
Αντίθετα όπως αναφέρει «η κυβέρνηση δημιουργεί συστηματικά τεράστιο πρόβλημα στην επιχείρηση.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ότι η χρηματιστηριακή αποτίμηση της επιχείρησης στο διάστημα Οκτώβριος 2013-Δεκέμβριος 2014 υπερέβαινε τα 2,3 δις ευρώ, ενώ αντίθετα από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η αποτίμηση της εταιρείας είναι μόνιμα  κάτω από 700 εκ. ευρώ».
Ακόμη, υποστήριξε ότι «απόδειξη των καταστροφικών επιπτώσεων στη ΔΕΗ από το κυβερνητικό σχέδιο για τη μετοχοποίηση του ΑΔΜΗΕ είναι το γεγονός, ότι ενώ η ΔΕΗ πήρε 600 εκ. ευρώ από την πώληση, η ίδια κοστίζει μόλις 500 εκ. , δηλ. 100 εκ. λιγότερα από αυτά που πήρε».
«Είναι προφανές ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είναι καταστροφικό» είπε ο κ. Σκρέκας και συμπλήρωσε ότι «τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου της ΔΕΗ δείχνουν μείωση 210 εκ. ευρώ του περιθωρίου κέρδους και επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας  για μείωση εντός του 2017 κατά 800 εκ. ευρώ, καθώς συνδυασμός ΝΟΜΕ, εισφορές υπέρ λογαριασμού ΑΠΕ και εμπορική πολιτική της ΔΕΗ τορπιλίζουν τα οικονομικά της επιχείρησης».
Διερωτήθηκε δε, αν «υπάρχει στρατηγικό και επιχειρηματικό σχέδιο για τη ΔΕΗ για την επόμενη τριετία και πέρα από αυτή».
Σε σχέση με την καταστροφή στο Αμύνταιο και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον οικισμό των Αναργύρων, ο τομεάρχης της ΝΔ είπε, ότι «ο κ. Σταθάκης όταν επισκέφθηκε την περιοχή -την επόμενη της καταστροφής- υποσχέθηκε στους κατοίκους άμεση κατάθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας εντός εκείνης της εβδομάδας για την επίσπευση της μετεγκατάστασης του οικισμού.
Πέρασαν τρεις εβδομάδες, ψηφίστηκαν τρία νομοσχέδια στη Βουλή, χωρίς καμία νομοθετική πρωτοβουλία για τους Αναργύρους.
Άλλη μια υπόσχεση δηλ. της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη λογική “ο τάξας ποτέ δεν έχασε”».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης