Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποινές φυλάκισης σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ για αιμοδοτικές άδειες με πλαστά έγγραφα

Ποινές φυλάκισης σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ για αιμοδοτικές άδειες με πλαστά έγγραφα
Σε έλεγχο που έγινε το 2012 από τη Διεύθυνση του Ορυχείου του Κυρίου Πεδίου της ΔΕΗ, είχε διαπιστωθεί, ότι 65 εργαζόμενοι είχαν λάβει αιμοδοτικές άδειες με πλαστά πιστοποιητικά.
Σε δύο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν χθες (27/6) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης 34 εργαζόμενοι της ΔΕΗ, για τη χρήση πλαστών εγγράφων αιμοδοσίας με τα οποία ελάμβαναν αιμοδοτικές άδειες από την υπηρεσία τους.
Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο μετά από έλεγχο που έγινε το 2012 από τη Διεύθυνση του Ορυχείου του Κυρίου Πεδίου της ΔΕΗ, στη οποία είχε διαπιστωθεί, ότι 65 εργαζόμενοι είχαν λάβει αιμοδοτικές άδειες με πλαστά πιστοποιητικά, που έφεραν σφραγίδες και διακριτικά από το Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ διαπιστώθηκε και η εμπλοκή συνδικαλιστών.
Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά της υπεράσπισης και αναγνωρίστηκε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 4 μήνες φυλάκιση.
Σε προγενέστερη δίκη άλλοι 31 εργαζόμενοι της ΔΕΗ είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα από άλλο Δικαστήριο για το ίδιο αδίκημα σε 5 μήνες φυλάκιση, αλλά η περίπτωσή τους συμπεριλήφθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και απαλλάχτηκαν εφ’ όρου ζωής, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουν σε δευτεροβάθμιο Δικαστήριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης