Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κοινό δίκτυο καταστημάτων ενεργειακών υπηρεσιών δημιουργούν ΔΕΗ και όμιλος Κοπελούζου

Κοινό δίκτυο καταστημάτων ενεργειακών υπηρεσιών δημιουργούν ΔΕΗ και όμιλος Κοπελούζου
Η συμφωνία συνεργασίας αν και χρονολογείται από το 2013, πρόκειται να ενεργοποιηθεί το προσεχές διάστημα
Στην ενεργοποίηση του σχεδίου συνεργασίας της ΔΕΗ με τον όμιλο Κοπελούζου για τη δημιουργία δικτύου καταστημάτων παροχής ενεργειακών υπηρεσιών προχωρεί η διοίκηση της επιχείρησης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μεταξύ των θεμάτων που έχουν ενταχθεί στην ατζέντα της σημερινής (27/6) συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ είναι η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της κοινής εταιρίας ΔΕΗ - SOLAR SOLUTIONS ΑΕ.
Στην εταιρία αυτή μετέχουν η ΔΕΗ που κατέχει ποσοστό 49% και η Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου με 51%.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα σχέδιο του 2013 οπότε και είχε εγκριθεί από το τότε διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ με πρόεδρο τον  Αρθούρο Ζερβό η σύσταση της κοινής εταιρίας με τον όμιλο Κοπελούζου.
Το σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία αλυσίδας καταστημάτων με τη μέθοδο του franchising σε όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης από την Αθήνα και ίσως σε κάποιες μεγάλες πόλεις.
Επίσης το σχέδιο προέβλεπε την προώθηση ενεργειακών «πακέτων» ρεύματος και αερίου μετά την επικείμενη απελευθέρωση της λιανικής του αερίου στις αρχές του 2018.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο όμιλος Κοπελούζου ήδη δραστηριοποιείται στην χονδρική αγορά αερίου ελέγχοντας σχεδόν το 25% του συνόλου.  

Στο καταστατικό της ΔΕΗ η παροχή ενεργειακών υπηρεσιών

Πρέπει να αναφερθεί εξάλλου ότι πρόσφατα η ΔΕΗ στο πλαίσιο των αλλαγών του καταστατικού της συμπεριέλαβε μεταξύ των δραστηριοτήτων της και την παροχή ενεργειακών υπηρεσιών, ενώ όπως φαίνεται θετικό momentum δημιουργείται και λόγω της θεσμοθέτηση της αυτοπαραγωγής και του net metering.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το σχέδιο του 2013 προέβλεπε ότι μέσω του δικτύου των καταστημάτων franchise, θα γίνονταν πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος αποκλειστικά και για λογαριασμό της ΔΕΗ.
Σήμερα πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς η ΔΕΗ καλείται να μειώσει το μερίδιο της στη λιανική στο 50%.
Ωστόσο είναι διακηρυγμένος στόχος του προέδρου της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη να συστήσει εταιρία προμήθειας με περίπου 500.000 σημερινούς πελάτες της ΔΕΗ, που θα πωληθεί σε ιδιώτες.
Μάλιστα στο πλαίσιο αυτών των σχεδίων ο κ. Παναγιωτάκης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΕΗ με μειοψηφικό ποσοστό προκειμένου να προσφέρει τη φερεγγυότητα του ονόματος της στη νέα εταιρία προμήθειας.
   
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης