Επιχειρήσεις

Η Rosneft «έκλεισε» την εξαγορά της ινδικής Essar Oil έναντι 12,9 δισ. δολαρίων

Η Rosneft «έκλεισε» την εξαγορά της ινδικής Essar Oil έναντι 12,9 δισ. δολαρίων
Η συμφωνία περιλαμβάνει το διυλιστήριο Vadinar παραγωγικής δυναμικότητας 400.000 βαρελιών την ημέρα, παρέχοντας στην Rosneft μια πρόσβαση στην αγορά καυσίμων της νοτιοανατολικής Ασίας.
Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της ινδικής πετρελαϊκής εταιρείας Essar Oil Ltd., επεκτείνοντας την πρόσβαση στην αγορά καυσίμων της Ασίας.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Ιγκόρ Σέκιν στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων στη Μόσχα, προχθές (21/6) Τετάρτη «ολοκληρώθηκε νομικά η είσοδος της Rosneft στην Essar», συμπληρώνοντας ότι απομένουν «ορισμένες τεχνικές διαδικασίες».
Η δισεκατομμυριούχος της Ινδίας ιδιοκτήτρια της Essar Oil οικογένεια Ruia, συμφώνησε τον Οκτώβριο του 2016 να πουλήσει το 98% της εταιρείας στη Rosneft, σε κοινοπραξία με τον Όμιλο Trafigura Pte και την United Capital Partners για 12,9 δισ. δολάρια.
Η συμφωνία περιλαμβάνει το διυλιστήριο Vadinar παραγωγικής δυναμικότητας 400.000 βαρελιών την ημέρα, παρέχοντας στην Rosneft μια πρόσβαση στην αγορά καυσίμων της νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς και ένα δίκτυο 2.470 πρατηρίων καυσίμων σε ολόκληρη την Ινδία.
Ο εκπρόσωπος της Essar Oil, Manish Kedia, δήλωσε ότι «η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες», αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.
Η Rosneft σκοπεύει να επενδύσει φέτος 18 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε στην ετήσια Γενική Συνέλευση.
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία μελετά επίσης την αύξηση του μεριδίου που αποδίδει στους μετόχους, κατόπιν αιτήματος του Κρεμλίνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης