Επιχειρήσεις

Hellenic Steel: Ολοκληρώνεται η διαδικασία εκκαθάρισης

Hellenic Steel: Ολοκληρώνεται η διαδικασία εκκαθάρισης
Στην τελική ευθεία η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της
Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η πορεία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της Hellenic Steel στη Θεσσαλονίκη μετά την υποβολή τριών προσφορών από διεθνείς ομίλους γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για την επαναλειτουργία  του εργοστασίου μετά τη ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης με το ν. 2190/1920 περί ανωνύμων εταιριών.
Προσφορές έχουν υποβληθεί Ινδία, Κίνα και Ολλανδία, εκ των οποίων η μία φέρεται να προτείνει τίμημα και business plan που καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του βασικού μετόχου, ILVA Com.
Η πώληση της Hellenic Steel στον επικρατέστερο επενδυτή θα πρέπει να εγκριθεία από έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων και να λάβει την έγκριση των πιστωτών.
Η Hellenic Steel τέθηκε σε εκκαθάριση τον Οκτώβριο του 2014 και τον Δεκέμβριο έκλεισε το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη.
Ο οίκος Mittal που είχε ενδιαφερθεί για την εξαγορά της Hellenic Steel απέσυρε το ενδιαφέρον του λόγω της αβεβαιότητας στην ελληνική Οικονομία.
H Hellenic Steel λειτουργούσε από τη δεκαετία του 1960 σε έκταση 1.000 στρεμμάτων εκ των οποίων περί τα 150 στρέμματα είναι στεγασμένοι χώροι. Η εταιρία είχε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους που αν και είχε μειωθεί στην πορεία, έφτανε περίπου τα 400 άτομα όταν έκλεισε το εργοστάσιο στα τέλη του 2014.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης