Ενέργεια

S&P: Αύξηση 15% στην καναδική παραγωγή πετρελαίου άμμου έως το 2030

S&P: Αύξηση 15% στην καναδική παραγωγή πετρελαίου άμμου έως το 2030
Ο Καναδάς είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο
Το πετρέλαιο άμμου του Καναδά θα παράγει 3,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) έως το 2030, αύξηση 15% από τα σημερινά επίπεδα, καθώς οι εταιρείες επικεντρώνονται στη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων έργων και στην αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους, σύμφωνα με έκθεση της S&P Global Commodity Insights την Πέμπτη.

Η παραγωγή πετρελαίου άμμου αυξήθηκε κατά 1,3 εκατομμύρια bpd την τελευταία δεκαετία και σήμερα ανέρχεται σε 3,3 εκατομμύρια bpd.
Η νέα πρόβλεψη της S&P Global ότι η παραγωγή θα φτάσει τα 3,8 εκατομμύρια bpd έως το 2030 είναι 100.000 bpd υψηλότερη από την προηγούμενη πρόβλεψή της για ανάπτυξη.

Ο Καναδάς είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, με περίπου τα δύο τρίτα των 4,9 εκατομμυρίων bpd της παραγωγής του να προέρχονται από την άμμο πετρελαίου της βόρειας Αλμπέρτα.
Η έκθεση ανέφερε ότι η παραγωγή θα σταθεροποιηθεί προς το τέλος της δεκαετίας λόγω της επιβράδυνσης του αποθέματος έργων βελτιστοποίησης, της αβεβαιότητας που προέρχεται από το προγραμματισμένο ανώτατο όριο εκπομπών πετρελαίου και φυσικού αερίου της καναδικής κυβέρνησης και της ανάγκης για νέα χωρητικότητα μεταφοράς αγωγών το 2026.

Η άμμος πετρελαίου κατέχει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα πίσσας στον κόσμο και ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής θα επηρεάσει τις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου καθώς και την οικονομική δραστηριότητα στον Καναδά.

«Οι παραγωγοί έχουν επιδείξει ένα μείγμα πειθαρχίας και προσαρμοστικότητας με συνεχή εστίαση στη μεγιστοποίηση των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων μέσω βελτιστοποίησης και αποτελεσματικότητας, διατηρώντας παράλληλα ισχυρότερους ισολογισμούς από συγκριτικά υψηλότερες τιμές πετρελαίου», δήλωσε η Celina Hwang, διευθύντρια αγορών αργού πετρελαίου Βόρειας Αμερικής στο S&P Global Commodity Insights.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης