Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι τιμές του LNG αυξάνονται στην Ασία – Μειωμένη η ζήτηση το καλοκαίρι

Οι τιμές του LNG αυξάνονται στην Ασία – Μειωμένη η ζήτηση το καλοκαίρι
Η ζήτηση αυξήθηκε από εβδομάδα σε εβδομάδα, λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας στην Κίνα, του καύσωνα στη νοτιοανατολική Ασία και της ανανέωσης των αποθεμάτων στην Ιαπωνία
Οι τιμές αναφοράς του LNG στην Ασία κέρδισαν ελαφρώς αυτή την εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη, παρά τις πτωτικές ενδείξεις, καθώς η ισχυρή ζήτηση παρείχε στήριξη εν μέσω καύσωνα.

Σύμφωνα με το Montel, το συμβόλαιο JKM LNG της Ασίας για τον Ιούνιο είχε αυξηθεί κατά 0,23 δολάρια τις τελευταίες επτά ημέρες για να διαμορφωθεί την Τετάρτη στα 10,46 δολ/MMbtu (33,22 ευρώ/MWh), αν και διαπραγματεύεται σε ένα στενό εύρος τιμών τις τελευταίες δύο εβδομάδες μεταξύ 10,21-10,50 δολ/MMbtu.

Η ζήτηση αυξήθηκε από εβδομάδα σε εβδομάδα, λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας στην Κίνα, του καύσωνα στη νοτιοανατολική Ασία και της ανανέωσης των αποθεμάτων στην Ιαπωνία.

Εν τω μεταξύ, υπήρξε επίσης στήριξη από τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου LNG Gorgon στην Αυστραλία -ενός από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στον κόσμο με δυναμικότητα 15,6 εκατ. τόνων- όπου το δεύτερο από τα τρία τρένα βγήκε εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον πέντε εβδομάδες.

Μειωμένη ζήτηση το καλοκαίρι

Ωστόσο, υπήρχαν ενδείξεις ότι η ζήτηση μειωνόταν, με τις πτωτικές πιέσεις να αυξάνονται, δήλωσε στο Montel ένας trader με έδρα την Κίνα.

«Νομίζω ότι η ζήτηση θα είναι αδύναμη όλο αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο trader. «Η προσφορά εξακολουθεί να είναι επαρκής, ο κόσμος θα αγοράσει φορτίο spot μόνο αν είναι φθηνό και κερδοφόρο».

Πράγματι, οι κινεζικοί ενεργειακοί κολοσσοί CNOOC και PetroChina προσέφεραν φορτία LNG για παράδοση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γεγονός που επιβάρυνε τις τιμές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης