Τα Νέα του TAP

Ανακαίνιση – αναβάθμιση της Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Κομοτηνής με δωρεά από τον ΤΑΡ

Ανακαίνιση – αναβάθμιση της Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Κομοτηνής με δωρεά από τον ΤΑΡ
Η δωρεά, ύψους 45.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής

Η οικονομική αρωγή στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειου», για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ήταν ο στόχος της νέας πρωτοβουλίας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου - ΤΑΡ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα.
Γι’ αυτό τον σκοπό, ο ΤΑΡ προχώρησε σε δωρεά 45.000 ευρώ, η οποία αξιοποιήθηκε για την ανακαίνιση και αναβάθμιση της Κλινικής, με εξειδικευμένο ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
Η συγκεκριμένη μονάδα λειτουργεί στην Κομοτηνή, καλύπτει γεωγραφικά την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και αναλαμβάνει παιδιά από τη γέννησή τους έως την ηλικία των 14 ετών.
Η δωρεά πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, «απαντώντας» στο αίτημα της διοίκησης του Νοσοκομείου για την αναγκαιότητα ανακαίνισης της Κλινικής στο υπάρχον παλαιό κτιριακό συγκρότημα του «Σισμανόγλειου», πριν το Νοσοκομείο μεταφερθεί στο νέο κτίριο, που πρόκειται να κατασκευασθεί.
Όταν ολοκληρωθεί, μαζί με την Κλινική θα μεταφερθεί σε αυτό και ο καινούριος εξοπλισμός που αγοράσθηκε με τη δωρεά.


Στο πλαίσιο της δωρεάς, στις 27 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, παρουσία διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Το Δήμο Κομοτηνής εκπροσώπησε ο Νίκος Σωτηρακόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης, ενώ εκ μέρους του Νοσοκομείου, ευχαρίστησαν τον ΤΑΡ για τη δωρεά ο Διοικητής του Γ. Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειου», Δρ. Γεώργιος Φιλιππίδης, ο Ιατρικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Δρ Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, καθώς και η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, Δρ Ελένη Καρανικολάου.

Βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στα παιδιά 

Όπως ανέφερε ο Δρ. Φιλιππίδης, οι δομές Υγείας πρέπει να αναβαθμίζονται για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές ποιοτικά υπηρεσίες στους πολίτες, και ειδικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τα παιδιά.
«Ευχαριστούμε τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου ΤΑΡ που αναγνώρισε και κάλυψε, κατόπιν στοιχειοθετημένου αιτήματός μας, την ανάγκη ανακαίνισης της Παιδιατρικής Κλινικής σε ένα αντικειμενικά παλαιό Νοσοκομείο. Μέχρι να ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής, εμείς οφείλουμε να μεριμνούμε για τη συντήρηση και ασφαλή νοσηλεία στο υπάρχον κτήριο», πρόσθεσε.
Τον ΤΑΡ εκπροσώπησε η Σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), Ζωή Μπαβαβέα, και ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σπύρος Νάκος.
Η κ. Μπαβαβέα παρουσίασε τη στρατηγική και τους άξονες του προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιεί το Έργο, εντάσσοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στο στόχο ενίσχυσης της ποιότητας ζωής για τις τοπικές κοινότητες, ενώ ευχαρίστησε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής για τη συνεργασία του στην υλοποίηση της δωρεάς.
Ο κ. Νάκος ευχαρίστησε τη Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου για τη συνεργασία τους, κομβική σε ό,τι αφορά την έγκαιρη κι επιτυχημένη ολοκλήρωση της δωρεάς.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έρχεται να προστεθεί σε ήδη ολοκληρωμένες δράσεις ΕΚΕ στην περιοχή, οι οποίες συμβάλλουν στην υποστήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων, επενδύουν σε εκπαιδευτικά κι επιμορφωτικά προγράμματα, και συμβάλλουν στην προστασία του πολίτη μέσω δωρεάς οχημάτων κοινής ωφελείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης