Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Μικρό το αποτύπωμα άνθρακα της Ελλάδας το 2023 – Τι δείχνει η μελέτη της Mabrian

Μικρό το αποτύπωμα άνθρακα της Ελλάδας το 2023 – Τι δείχνει η μελέτη της Mabrian
Συνολικά στην Ευρώπη, ο τομέας των αερομεταφορών παρήγαγε περίπου 172 εκατομμύρια τόνους CO2 πέρυσι
Η Mabrian δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνάς της σχετικά με το αποτύπωμα άνθρακα των αερομεταφορών και την τουριστική βιωσιμότητα των κύριων ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών το 2023, κατά τη διάρκεια συμμετοχής της σε ένα διαδικτυακό συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού.

Σύμφωνα με το GTP Headlines, ο τομέας των αερομεταφορών παρήγαγε το 2023 περίπου 172 εκατ. τόνους CO2 στην Ευρώπη, αριθμός που αντιστοιχεί στο 4% του συνολικού άνθρακα που εκπέμπεται στην ήπειρο.

Συνολικά στην Ευρώπη, ο τομέας των αερομεταφορών παρήγαγε περίπου 172 εκατομμύρια τόνους CO2 πέρυσι, που αντιστοιχούν στο 4% του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα που παράγεται στην Ευρώπη και αυξάνεται κατά 16% σε σχέση με το 2022.

Οι "καλοί" και οι "κακοί" του παιχνιδιού

Οι 10 χώρες που δέχθηκαν τους περισσότερους ταξιδιώτες παρήγαγαν το 84% των συνολικών εκπομπών της Ευρώπης, ενώ οι χώρες που συνέβαλαν σημαντικά στις εκπομπές CO2 που σχετίζονται με τον τουρισμό ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ρωσία και η Γαλλία.

Στην κορυφή της λίστας, το Ηνωμένο Βασίλειο παρήγαγε 31,4 εκατομμύρια τόνους CO2, αντιπροσωπεύοντας το 18% των συνολικών εκπομπών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 24,20% σε σχέση με το 2022.

Ακολούθησαν η Γερμανία, η Ισπανία, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Γαλλία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Ελβετία και η Πορτογαλία.

Η Ελλάδα ήταν η τελευταία στη λίστα παράγοντας μόλις 4 εκατομμύρια τόνους και συνεισφέροντας το 2% των συνολικών εκπομπών CO2 που σχετίζονται με τις αερομεταφορές το 2023.

Οι αναλυτές της έκθεσης ισχυρίζονται ότι για να αντισταθμιστεί αυτό το αποτύπωμα άνθρακα, απαιτούνται περίπου 7 δισεκατομμύρια δέντρα ετησίως, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 11% της συνολικής δασικής μάζας στην Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης