Η Lukoil μείωσε δραματικά τις επενδύσεις σε έρευνες υδρογονανθράκων στη Ρουμανία

Η Lukoil μείωσε δραματικά τις επενδύσεις σε έρευνες υδρογονανθράκων στη Ρουμανία
Σε παγκόσμιο επίπεδο οι επενδύσεις της μειώθηκαν κατά 3,3% το 2016 σε σύγκριση με το 2015, αλλά στη Ρουμανία η μείωση ήταν 27 φορές μεγαλύτερη από τις δαπάνες του 2015.
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil επένδυσε μόνο το ποσό των 12,4 εκατομμυρίων ευρώ το 2016 για την ανάπτυξη του πεδίου Trident X στη ρουμανική ΑΟΖ στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο συνεκμεταλλεύεται με την ρουμανική Romgaz.
Το ποσό αυτό ήταν πάνω από 27 φορές χαμηλότερο, από αυτό που διέθεσε η Lukoil το 2015 για τα υπεράκτια πεδία που λειτουργούσε στη Ρουμανική Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει η ιστοσελίδα economica.net.
Η μείωση αυτή όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προκαλεί ανησυχίες στις ρουμανικές αρχές, για το αν η Lukoil επιθυμεί να συνεχίσει τις εργασίες εξερεύνησης στην παράκτια περιοχή της Ρουμανίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας πάντως, η Lukoil μείωσε τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες σε όλες τις περιοχές του κόσμου, όπου διεξάγει έρευνες υδρογονανθράκων.
Σε παγκόσμιο επίπεδο οι επενδύσεις της μειώθηκαν κατά 3,3% το 2016 σε σύγκριση με το 2015, αλλά στη Ρουμανία η μείωση ήταν πιο δραματική.

www.worldenergynews.gr

panagiotis