Ευρώπη

Ερωτηματικά για το Brexit - Μεγάλη υποχώρηση στη βρετανική στερλίνα

Ερωτηματικά για το Brexit - Μεγάλη υποχώρηση στη βρετανική στερλίνα
Εντονες πίεσεις αναμένεται να δεχθεί και ο βρετανικός χρηματιστηριακός δείκτης FTSE
Σημαντικές απώλειες στο βρετανικό νόμισμα προκάλεσαν τα αποτελέσματα των εκλογών.
Μεγάλη υποχώρηση καταγράφει η στερλίνα, ενώ ο βρετανικός χρηματιστηριακός δείκτης FTSE αναμενόταν να υποχωρήσει κατά 1% σήμερα.
Το εκλογικό αποτέλεσμα, που δημιουργεί ερωτήματα για το πώς η Βρετανία θα προχωρήσει με τα σχέδιά της να αποχωρήσει από την ΕΕ και εάν κάποιο κόμμα θα μπορέσει να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση, αρχικά οδήγησε τη στερλίνα σε πτώση κατά 2% έναντι του δολαρίου και του ευρώ.
Το βρετανικό νόμισμα σταθεροποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαπράγματευσής του στην Ασία πριν υποχωρήσει και πάλι σημαντικά σήμερα 9/8/2017 το πρωί.
Περί τις 8:30 ώρα Ελλάδας, η στερλίνα σημείωσε πτώση 1,5% στο 1,2753 δολάριο - έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως το 1,2693 δολάριο - και στις 87,78 πένες ανά ευρώ.
Πτώση σημείωσαν οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν την ασφάλεια κρατικών τίτλων.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 αναμένεται να υποχωρήσει κατά 1% στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα.

Economist: Διχασμός για το Brexit

Αμφιβολίες για την ικανότητα των Tories να κυβερνήσουν καθώς είναι εξαιρετικά διχασμένοι όσον αφορά το Brexit
Χάος επικρατεί στο εσωτερικό του Συντηρητικού Κόμματος μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βρετανία, όπως σχολιάζει ο Adrian Wooldridge, πολιτικός συντάκτης του Economist.
Ο Wooldridge εκφράζει αμφιβολίες για την ικανότητα των Tories να κυβερνήσουν. καθώς είναι εξαιρετικά διχασμένοι όσον αφορά το Brexit.
«Βρίσκονται σε έναν συνασπισμό του χάους», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης