Αφρική

Νότια Αφρική: Ανέβηκαν στους 31 οι νεκροί από έκρηξη σε παράνομο χρυσωρυχείο

Νότια Αφρική: Ανέβηκαν στους 31 οι νεκροί από έκρηξη σε παράνομο χρυσωρυχείο
Οι περισσότεροι παράνομοι ανθρακωρύχοι στη Νότια Αφρική προέρχονται από γειτονικές χώρες όπως η Ζιμπάμπουε, η Μοζαμβίκη και το Λεσόθο
Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής εντόπισε ακόμη δύο νεκρούς παράνομους χρυσωρύχους σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο χρυσού στην επαρχία της Νοτίου Αφρικής, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 31.
Μια έκρηξη αερίου που σημειώθηκε στο εγκαταλελειμμένο χρυσωρυχείο του Eland κοντά στην πόλη Welkom την περασμένη Πέμπτη, είχε ως αποτέλεσμα να παγιδευθούν και να σκοτωθούν πολλοί παράνομοι χρυσωρύχοι.
"Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής έχουμε ανακτήσει 31 σώματα και έχουμε συλλάβει 27 παράνομους χρυσωρύχους", δήλωσε ο εκπρόσωπος της επαρχιακής αστυνομίας, στο πρακτορείο Anadolu.
Οσοι συνελήφθησαν θα κατηγορηθούν για συμμετοχή σε παράνομες δραστηριότητες στη χώρα.
Οι περισσότεροι παράνομοι ανθρακωρύχοι στη Νότια Αφρική προέρχονται από γειτονικές χώρες όπως η Ζιμπάμπουε, η Μοζαμβίκη και το Λεσόθο.
Στη Νότια Αφρική είναι παράνομο να εισέλθει κάποιος σε ένα εγκαταλελειμμένο μεταλλείο, και υπάρχουν πολλά διάσπαρτα σε όλη τη χώρα.
Μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούσαν τα ορυχεία πριν τα εγκαταλείψουν μετά τη μείωση των αποθεμάτων χρυσού.
Τα εγκαταλελειμμένα ορυχεία έχουν προσελκύσει τώρα εκατοντάδες παράνομους ανθρακωρύχους που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους για να εξαγάγουν τα υπολείμματα χρυσού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης