Δελτία Τύπου

Η Ελλάδα στο κέντρο των εξελίξεων της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου στις 26 – 28 Σεπτεμβρίου

Η Ελλάδα στο κέντρο των εξελίξεων της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου στις 26 – 28 Σεπτεμβρίου
H διοργάνωση της 3ης GLOBAL OIL & GAS SOUTH EAST EUROPE AND MEDITERRANEAN θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το παγκοσμίου φήμης συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων Πετρελαίου (AAPG).
Την διεξαγωγή του 3ου συνεδρίου και έκθεσης GLOBAL OIL & GAS SOUTH EAST EUROPE AND MEDITERRANEAN μαζί με το APPEX 2017 που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στο Metropolitan Expo από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου ανακοινώνουν από κοινού ο μεγαλύτερος εκθεσιακός οργανισμός της Ελλάδας Rota και η ITE Group, ο διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός διοργάνωσης ενεργειακών επαγγελματικών εκθέσεων και συνεδρίων.  
Φέτος, η διοργάνωση της 3ης GLOBAL OIL & GAS SOUTH EAST EUROPE AND MEDITERRANEAN αποκτά ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια και «ειδικό βάρος», καθώς  θα πραγματοποιηθεί από κοινού σε μια τριήμερη διοργάνωση με το παγκοσμίου φήμης συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων Πετρελαίου (AAPG) APPEX REGIONAL 2017 υπό τον γενικό τίτλο GLOBAL OIL & GAS SOUTH EAST EUROPE AND MEDITERRANEAN incorporating APPEX 2017.
Το APPEX REGIONAL 2017 θα πραγματοποιηθεί κατά την πρώτη ημέρα του τριήμερου συνεδρίου και έκθεσης, φέρνοντας στην Ελλάδα κορυφαία στελέχη, επιστήμονες και φορείς της αγοράς έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.  
Μεταξύ αυτών έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της αγοράς πετρελαίου, στελέχη κορυφαίων πετρελαϊκών (γεωλόγοι πετρελαίου, μηχανικοί παραγωγής, διευθυντές ανάπτυξης) εκπρόσωποι κυβερνητικών οργανισμών καθώς και στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών.
Τα συνέδρια APPEX είναι γνωστά στην παγκόσμια αγορά του πετρελαίου καθώς αποτελούν μια πετυχημένη διεθνή πλατφόρμα, μέσω της οποίας στελέχη της πετρελαϊκής αγοράς συζητούν τις τεχνικές εξελίξεις, τις προοπτικές αλλά και τις ευκαιρίες στην αγορά της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.
Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου και έκθεσης GLOBAL OIL & GAS SOUTH EAST EUROPE AND MEDITERRANEAN θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις εξελίξεις του upstream στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.
Η τρίτη ημέρα θα είναι επικεντρωμένη κυρίως σε θέματα Midstream & Downstream ιδιαίτερα υπό το φως των σημαντικών διεργασιών που συντελούνται στο μέτωπο των αγωγών μεταφοράς ενέργειας και των άλλων ενεργειακών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή.
Υπενθυμίζεται, ότι οι πρόσφατες μεγάλες ανακαλύψεις στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν δώσει νέα προοπτική και έχουν φέρει στο προσκήνιο της παγκόσμιας πετρελαϊκής αγοράς την ευρύτερη περιοχή.  
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε στους χώρους της εκδήλωσης διμερής συνάντηση  των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας και Ισραήλ και έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις για την ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών.
Ταυτόχρονα, έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης της αγοράς έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας και κύρους όπως το APPEX REGIONAL σε συνεργασία με το GLOBAL OIL & GAS SOUTH EAST EUROPE AND MEDITERRANEAN.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης