Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Ρουμανία: Η Rompetrol επενδύει στον τομέα των πετροχημικών με την κατασκευή νέας μονάδας

Ρουμανία: Η Rompetrol επενδύει στον τομέα των πετροχημικών με την κατασκευή νέας μονάδας
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ρουμάνικης εταιρείας, η νέα μονάδα θα επικεντρωθεί στην παρασκευή υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλενίου.
Την κατασκευή μίας νέας μονάδας πετροχημικών στη Ρουμανία, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της Rompetrol, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Catalin Dumitru.
Όπως είπε «δεδομένου ότι τα παγκόσμια εμπορικά και οικονομικά αποτελέσματα ήταν πολύ καλά φέτος, τολμάμε να κινηθούμε επιθετικά το 2017, με αρκετά αναπτυξιακά σχέδια όσον αφορά τις επενδύσεις, τόσο στον τομέα της διύλισης, όσο και στον τομέα του λιανικού εμπορίου».
Συμπλήρωσε ότι «από τη μία πλευρά συνεχίζουμε την διαδικασία για τον εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων στη Ρουμανία και από την άλλη θα κατασκευάσουμε μια νέα μονάδα παραγωγής πετροχημικών».
Όπως είπε, η μονάδα αυτή θα επικεντρωθεί στην παρασκευή υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλενίου.
Στον τομέα του λιανικού εμπορίου, εκτός από την αναδιάρθρωση και την βελτίωση της εικόνας της εταιρείας, η Rompetrol σχεδιάζει να επεκτείνει το δίκτυο διανομής της τόσο στη Ρουμανία, όσο και στις γειτονικές Μολδαβία και Βουλγαρία, αλλά και στη Γεωργία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης