Αναζήτηση


Commodities are powered by Investing.com

12/09/2017 20:52

Goldman Sachs: Irma και Harvey καθυστερούν αλλά δεν εκτροχιάζουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Εάν οι ζημιές  στη  Φλόριντα εξακολουθούν να επηρεάζουν τις καταναλωτικές δαπάνες και τη στεγαστική / επενδυτική δραστηριότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο - θα επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη
Οι τυφώνες Irma και Harvey καθυστερούν αλλά δεν  εκτροχιάζουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ εκτιμά η Goldman Sachs σε report με ημερομηνία 11/9.
Ο τυφώνας Irma χτύπησε την Νότια Φλόριντα την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας έντονες βροχοπτώσεις, ραγδαίες καταιγίδες, εκτεταμένες πλημμύρες και σημαντικές απώλειες ακινήτων.
Ενώ οι εκτιμήσεις ζημιών τώρα φαίνεται να μειώνονται, ο τυφώνας Irma εξακολουθεί να κατατάσσεται στις πρώτες 15 θέσεις όσον αφορά τις απώλειες εγχώριων ακινήτων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Επιπλέον, με βάση τις δηλώσεις καταστροφών, η καταστροφή που προκάλεσε η Irma είναι ακόμα πιο μεγαλύτερη από αυτήν του Harvey και της  Katrina, επηρεάζοντας σοβαρά το 6,1% του πληθυσμού.
Συνεχίζουμε να περιμένουμε μια σημαντική συρρίκνωση της ανάπτυξης του 3ου τριμήνου λόγω των τυφώνων επισήμαινει η επενδυτική τράπεζα.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Goldman Sachs περιόρισε την εκτίμηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (Q3) κατά 0,8% σε + 2,0%, για να αντιμετωπίσει τις διαταραχές που σχετίζονται με τον  Harvey και μια πιο μετριοπαθή μεταφορά από την Irma (ύψους περίπου 30 δισ.).
Εάν οι ζημιές είναι σημαντικά υψηλότερες - ή εάν οι ζημιές στη  Φλόριντα εξακολουθούν να επηρεάζουν τις καταναλωτικές δαπάνες και τη στεγαστική / επενδυτική δραστηριότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο - θα επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη.
Ορισμένες πρόωρες δημοσιεύσεις / προβλέψεις εκτιμούσαν τις  ζημίες σε 180 δισ. δολ. ή και υψηλότερα , οι οποίες θα υπερέβαιναν εκείνες του τυφώνα Κατρίνα. Ωστόσο  οι αναφερθείσες εκτιμήσεις για τις συνολικές ζημιές έχουν μειωθεί γενικά.
Αν υπολογισθεί η τάση των εκτιμήσεων- υπολογίζονται σε 30 δισ. δολ. οι ζημιές από την Irma σε προκαταρκτική βάση (και 85 δισ. δολ. από το Harvey). Η αβεβαιότητα γύρω από τα στοιχεία είναι υψηλή, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συνδυασμένες επιπτώσεις των Harvey και της  Irma θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές.


www.worldenergynews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 21:00

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.