Αναζήτηση


Commodities are powered by Investing.com

07/09/2017 16:30

Ανάπτυξη 0,5% για την ελληνική οικονομία το β΄ 3μηνο του 2017 - Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6%, στην Ευρωζώνη

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ του ενιαίου νομισματικού μπλοκ αυξήθηκε κατά 2,3%
Ανάπτυξη 0,5% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το προηγούμενο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα 7/9 στη δημοσιότητα.
Το ίδιο διάστημα, το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,6% και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 0,7%.
Συγκεκριμένα ισχυρό ρυθμό αύξησης της τάξεως του 0,6% κατέγραψε η οικονομία της Ευρωζώνης για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (7/9) στοιχεία της Eurostat, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, η Eurostat επιβεβαίωσε ότι η οικονομική ανάπτυξης του ενιαίου νομισματικού μπλοκ επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μετά από μία υγιή άνοδο της τάξεως του 0,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Παράλληλα, η στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε επί τα βελτίω τα στοιχεία για την ανάπτυξη σε ετήσια βάση, καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,3% το β' τρίμηνο και κατά 2% το α' τρίμηνο, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για αύξηση 2,2% και 1,9% αντίστοιχα.
Μάλιστα, το ετήσιο ποσοστό για το δεύτερο τρίμηνο ήταν υψηλότερο σε σύγκριση με τον μέσο όρο των οικονομολόγων του Reuters, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση της τάξεως του 2,2%.
Τα τελικά στοιχεία για την αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο επιβεβαιώνουν την υγιή κατάσταση της οικονομίας της Ευρωζώνης, ενώ παράλληλα αποτελούν θετικά νέα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζοντας το έδαφος για την υλοποίηση της νομισματικής πολιτικής της.
Η ΕΚΤ συνεδριάζει αργότερα εντός της ημέρες, με τους αναλυτές ωστόσο να μην περιμένουν να ληφθεί κάποια σημαντική απόφαση.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017 16:41

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.