Αφρική

Η Fairfax χρηματοδοτεί mega deal τσιμεντοβιομηχανιών στη Ν. Αφρική

Η Fairfax χρηματοδοτεί mega deal τσιμεντοβιομηχανιών στη Ν. Αφρική
Tα κεφάλαια του Καναδικού Fund, θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή τραπεζικών δανείων και θα επιτρέψουν στην AfriSam, να προωθήσει μια νέα προσφορά στο μεγαλύτερο προμηθευτή τσιμέντου της Νοτίου Αφρικής
Το καναδικό επενδυτικό fund της FairFax Financial Holdings είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα στη Νότια Αφρική.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να καταβάλλει το ποσό των 386 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αποπληρώσει το τραπεζικό χρέος της AfriSam και να βοηθήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό τσιμέντου της Νότιας Αφρικής.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα κεφάλαια του Καναδικού Fund, θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή τραπεζικών δανείων και θα επιτρέψουν στην AfriSam, να προωθήσει μια νέα προσφορά στη PPC, το μεγαλύτερο προμηθευτή τσιμέντου της Νοτίου Αφρικής.
Οι γνωρίζοντες καλά το συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνουν ότι η νέα πρόταση θα μπορούσε να γίνει με πριμοδότηση έως και 35% στη μέση τιμή της μετοχής της επιχείρησης τις τελευταίες 30 ημέρες.
Μάλιστα, η εταιρεία που εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ, αναμένεται να προχωρήσει σε μια ανακοίνωση στη διάρκεια της ημέρας, δίχως βέβαια να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι η Fairfax κατέχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει πραγματοποιήσει και άλλες αγορές στην Νότια Αφρική.
Τέλος, η Fairfax διακρίνει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, δίνοντας βάση στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της.
Η Fairfax έχει εξαγοράσει την Grivalia Properties (πρώην Eurobank Properties), την Praktiker Hellas, ενώ κατέχει ποσοστά άνω του 5% στον όμιλο Μυτιληναίου.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης