Ευρώπη

Guardian: Η βρετανική People's Energy επιχειρεί να συναγωνιστεί τις μεγάλες εταιρείες ηλεκτρισμού

Guardian: Η βρετανική People's Energy επιχειρεί να συναγωνιστεί τις μεγάλες εταιρείες ηλεκτρισμού
Οι ιδρυτές της εταιρείας υπόσχονται αναδιανομή του 75% των κερδών με τη μορφή ετήσιας έκπτωσης
Η People's Energy, νέα εταιρεία στο χώρο της ενέργειας στη Μ. Βρετανία, άρχισε να παρέχει ρεύμα σε νοικοκυριά αυτή την εβδομάδα αφού συγκέντρωσε σχεδόν 500.000 λίρες μέσω crowdfunding.
Οπως σημειώνει ο Guardian, η εταιρεία έχει ως στόχο να "σπάσει" την κυριαρχία των έξι μεγάλων προμηθευτών ενέργειας - μεταξύ των οποίων της British Gas, της EDF και E.ON - βασιζόμενη σε ένα μοντέλο λειτουργίας που ισχυρίζεται ότι προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη αμεροληψία και διαφάνεια.
Ενώ η εταιρεία θα παρέχει ενέργεια από την ίδια χονδρική αγορά με τους μεγάλους προμηθευτές, οι ιδρυτές David Pike και Karin Sode λένε ότι η προσφορά τους στους καταναλωτές είναι διαφορετική: Οι πελάτες θα αποκτήσουν αυτόματα μετοχές στην εταιρεία, καθώς και ένα μέρος των κερδών της - αναδιανομή του 75% των κερδών με τη μορφή ετήσιας έκπτωσης.
Επίσης θα προσφέρουν τη δυνατότητα εκπροσώπησης πελατών στο διοικητικό συμβούλιο και θα δημοσιεύουν βασικά στοιχεία όπως οι μισθοί και το κόστος χονδρικής ενέργειας, σύμφωνα με τον Pike, ο οποίος προηγουμένως εργαζόταν ως σύμβουλος στον τομέα της ενέργειας.
"Το κυνικό επιχειρηματικό μοντέλο που οι περισσότεροι προμηθευτές λειτουργούν μας φαινόταν απλώς άδικο" λέει ο Pike για την απόφαση της ίδρυσης της εταιρείας.
Η People's Energy, η οποία έχει δεσμευτεί να λαμβάνει όλη την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, προστίθεται σε μια σειρά νεοεισερχομένων στην αγορά ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Bulb, η Octopus Energy και η γαλλική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Engie είναι μεταξύ των εταιρειών που ξεκίνησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2011.
Οι Pike και Sode - που ενέγραψαν 4.500 πελάτες την εβδομάδα αυτή - λένε ότι η επιτυχία της εκστρατείας τους για crowdfunding δείχνει ότι υπάρχει όρεξη στους Βρετανούς για αλλαγή στο χώρο της ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης