Τελευταία Νέα
Αμερική

ΗΠΑ: Επιβολή δασμών στις εισαγωγές βιοντίζελ από Αργεντινή και Ινδονησία

ΗΠΑ: Επιβολή δασμών στις εισαγωγές βιοντίζελ από Αργεντινή και Ινδονησία
Οι αντισταθμιστικοί δασμοί για το βιοντίζελ της Αργεντινής με βάση τη σόγια θα μπορούσαν να φθάσουν το 64,17%, και μέχρι 68,28% στις εισαγωγές βιοντίζελ φοινικέλαιου από την Ινδονησία
Οι εξαγωγές βιοντίζελ της Αργεντινής θα διατιμηθούν από την αμερικανική αγορά, ανακοίνωσε κορυφαίος φορέας της βιομηχανίας, αφού η Ουάσιγκτον αποφάσισε την περασμένη Τρίτη 22/8 να επιβάλει αυστηρούς δασμούς στις εισαγωγές καθώς θεωρήθηκαν ότι ήταν άδικα επιδοτούμενες.
 Οι αντισταθμιστικοί δασμοί για το βιοντίζελ της Αργεντινής με βάση τη σόγια θα μπορούσαν να φθάσουν το 64,17%, σύμφωνα με δήλωση του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου ενώ θα επιβληθούν δασμοί μέχρι 68,28% στις εισαγωγές βιοντίζελ φοινικέλαιου από την Ινδονησία.
 "Κάθε δασμός άνω του 15% αφήνει το αργεντίνικο βιοντίζελ εκτός αγοράς", ανέφερε μια πηγή της βιομηχανίας βιοκαυσίμων της Αργεντινής.
 Η Αργεντινή αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των εισαγωγών βιοντίζελ των ΗΠΑ, τα οποία ανήλθαν σε 916 εκατομμύρια γαλόνια (3,5 δισεκατομμύρια λίτρα) το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Η συνολική κατανάλωση βιοντίζελ στις ΗΠΑ είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια γαλόνια.
 Η απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου έρχεται μετά την παρέμβαση του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Βιοκαυσίμων (NBB) στην κυβέρνηση τον Μάρτιο να επιβάλει δασμούς, υποστηρίζοντας ότι οι εισαγωγές ήταν χαμηλότερες από την αγοραία αξία και ότι οι παραγωγοί βιοντίζελ των ΗΠΑ υπέβαλλαν χαμηλότερες τιμές.
 Η ένωση βιοντίζελ της Αργεντινής Carbio, η οποία αντιπροσωπεύει παραγωγούς όπως οι Cargill Inc και Louis Dreyfus Co, αρνήθηκε ότι υπήρχαν επιδοτήσεις για τις εξαγωγές βιοντίζελ της χώρας.
 "Οι επιβαλλόμενοι αντισταθμιστικοί δασμοί καταλήγουν σε άμεση διακοπή των πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σαφή βλάβη σε ολόκληρη την αλυσίδα σόγιας στην Αργεντινή", δήλωσε ο Πρόεδρος της Carbio Luis Zubizarreta.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης