Αφρική

Γκάνα: Συμφωνία για εισαγωγή LNG από την Ισημερινή Γουινέα

tags :
Γκάνα: Συμφωνία για εισαγωγή LNG από την Ισημερινή Γουινέα
 Η συμφωνία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής από την κυβέρνηση της Γκάνα για την αύξηση του εφοδιασμού σε καύσιμα.
Ο πρόεδρος της Γκάνα Nana Akufo-Addo σχεδιάζει να υπογράψει συμφωνία για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από την Ισημερινή Γουινέα κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στον παραγωγό πετρελαίου του Κόλπου της Γουινέας .
 Παρόλο που είναι παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου, μετά τη λειτουργία του πεδίου  Jubilee, η Γκάνα προσπάθησε και στο παρελθόν να εξασφαλίσει αξιόπιστη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για την αυξανόμενη εγχώρια αγορά.
Παράλληλα η Ισημερινή Γουινέα διερευνά τη δυνατότητα πώλησης μέρους των φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου στους αφρικανούς γείτονές της.
 Σε δήλωσή του  ο διευθυντής επικοινωνιών της Akufo-Addo  ανέφερε ότι ο πρόεδρος αναμένεται να υπογράψει ένα έγγραφο πλαίσιο με τον ομόλογό του Πρόεδρο Teodoro Obiang Nguema για την εισαγωγή LNG από την Ισημερινή Γουινέα για πέντε χρόνια.
 "Η συμφωνία αποσκοπεί στην αύξηση του εγχώριου εφοδιασμού και στη βελτίωση της κατάστασης της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, τόσο για τους τοπικούς καταναλωτές όσο και για τη βιομηχανία", ανέφερε.
 Η συμφωνία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής από την κυβέρνηση της Γκάνα για την αύξηση του εφοδιασμού σε καύσιμα.
Ο επικεφαλής της Ghana National Petroleum Corporation (GNPC) δήλωσε τον Ιούνιο ότι ήταν βρίσκονται στην αγορά 250 έως 500 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα και αναμένεται να αρχίσει να εισάγει LNG στις αρχές του επόμενου έτους.
 Η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ENI ξεκίνησε τον περασμένο μήνα την παραγωγή από την περιοχή της Sankofa ανοικτά της Γκάνας, την πρώτη φάση του έργου Offshore Cape Three Points ύψους 7,9 δισ. δολαρίων.
Το έργο στοχεύει να παραδώσει έως και 180 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, υπερδιπλασιάζοντας την τρέχουσα εγχώρια παροχή φυσικού αερίου.

www.worldnenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης