Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Τον αριθμό-ρεκόρ των 25.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θέλει για το 2020 η Νορβηγία

Τον αριθμό-ρεκόρ των 25.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θέλει για το 2020 η Νορβηγία
Η Νορβηγία μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που χρησιμοποιεί πλήρως "καθαρή" ηλεκτρική ενέργεια για τις ανάγκες της
Η Νορβηγία έχει τους ανανεώσιμους πόρους και την πολιτική βούληση να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που χρησιμοποιεί πλήρως "καθαρή" ηλεκτρική ενέργεια για τις ανάγκες της σε ενέργεια, σύμφωνα με νέα έκθεση της Energi Norge, μη κερδοσκοπικού κλάδου που εκπροσωπεί νορβηγικές εταιρείες ηλεκτρισμού.
"Στόχος μας είναι η Νορβηγία, με βάση την υδροηλεκτρική ενέργεια και την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των αρχών, να γίνει η πρώτη πλήρως ηλεκτρική κοινωνία στον κόσμο μέχρι το 2050", δήλωσε ο Oluf Ulseth, επικεφαλής της Energi Norge.
Οι υπουργοί της Νορβηγίας ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι η πώληση κινητήρων με κινητήρες καύσης θα καταργηθεί σταδιακά μέχρι το 2025, μια κίνηση που έχει αντιγραφεί σε κάποιο βαθμό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με το Euractiv, η Νορβηγία επιθυμεί να αυξήσει τον αριθμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους της, τα οποία ήδη υπερβαίνουν τις 100.000.
Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει πολιτικές για να ενθαρρύνει την ηλεκτροκόνηση, όπως τη φορολογική απαλλαγή για μισθωμένα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα ή να επιτρέψει στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να χρησιμοποιούν λεωφορειόδρομους, διόδια και πορθμεία χωρίς χρέωση.

Ένα σημείο φόρτισης ανά δέκα αυτοκίνητα

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιπροσώπευαν το 22% της αγοράς της χώρας το 2015 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στο 30% μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.
Εντούτοις, η Energi Norge προειδοποίησε ότι η μετατροπή του στόλου οχημάτων της Νορβηγίας θα χρειαστεί "σημαντική προσπάθεια στον κλάδο των μεταφορών".
Η Νορβηγία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οδηγίας για την καθαρή ενέργεια για τις μεταφορές, η οποία απαιτεί ένα "κατάλληλο αριθμό σημείων φόρτισης που να είναι προσβάσιμα από το κοινό".
Το Όσλο ελπίζει ότι θα έχει ένα σημείο φόρτισης ανά δέκα αυτοκίνητα, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν περίπου 25.000 σημεία φόρτισης μέχρι το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης