Ασία

Ο αγωγός ΤΑΡΙ στο επίκεντρο Ινδών και Τουρκμένων αξιωματούχων στις 14 Αυγούστου

Ο αγωγός ΤΑΡΙ στο επίκεντρο Ινδών και Τουρκμένων αξιωματούχων στις 14 Αυγούστου
Ο αγωγός ΤΑΡΙ ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ινδία από το Τουρκμενιστάν μέσω Αφγανιστάν και Πακιστάν, θα βρεθεί στο επίκεντρο της διακυβερνητικής επιτροπής Ινδίας-Τουρκμενιστάν για το εμπόριο, την οικονομική, επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία στο Νέο Δελχί στις 14 Αυγούστου.
Σύμφωνα με ενημέρωση της κυβέρνησης της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας «ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην πρακτική εφαρμογή του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκμενιστάν-Αφγανιστάν-Πακιστάν-Ινδία (TAPI), το οποίο έχει περιφερειακή και διεθνή σημασία».
Η ημερήσια διάταξη της επιτροπής περιλαμβάνει θέματα ανάπτυξης της συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου, της οικονομίας, των μεταφορών και της ενέργειας, καθώς και στις χημικές και φαρμακευτικές βιομηχανίες.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη θα εξετάσουν επίσης τις δυνατότητες συνεργασίας για το έργο διαμεθοριακού διαδρόμου Βορρά-Νότου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των θαλάσσιων λιμένων των δύο χωρών, καθώς και τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας στις αεροπορικές μεταφορές.
Το Τουρκμενιστάν ξεκίνησε την κατασκευή του τμήματος του TAPI τον Δεκέμβριο του 2015.
Η ετήσια δυναμικότητα του αγωγού φυσικού αερίου θα φθάσει τα 33 δισ. κυβικά μέτρα.
Το συνολικό μήκος του TAPI θα είναι 1.814 χλμ. και το κόστος του έργου υπολογίζεται σε 10 δισ. δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης