Ασία

Αμερικανικό αργό αγοράζει ο νοτιοκορεατικός κολοσσός SK Energy

Αμερικανικό αργό αγοράζει ο νοτιοκορεατικός κολοσσός SK Energy
Σε μία προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση από το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής
Την ενεργειακή του εξάρτηση από τη Μέση Ανατολή στρεφόμενο σε νέες αγορές επιχειρεί να περικόψει το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Νοτίου Κορέας, το SK Energy.
Για πρώτη φορά αγοράζει αργό πετρέλαιο από τις ΗΠΑ, την ώρα που η απόφαση του OPEC για μείωση της παραγωγής προκαλεί αύξηση των τιμών στη Μέση Ανατολή και δίνει την ευκαιρία σε άλλες εταιρίες να προσπαθήσουν να μπουν στην πιο σημαντική πετρελαϊκή αγορά του κόσμου την Ασία.
Η SK Energy μία από εταιρίες που κάνουν τις μεγαλύτερες εισαγωγές καυσίμων δήλωσε ότι θα εισάγει 1 εκατ. βαρέλια  αμερικανικού WTI Midland αργού στα μέσα Οκτωβρίου.
Το πετρέλαιο θα τύχει επεξεργασίασ στο διυλιστήριό της στο  Ulsan που μπορεί να παράγει 840.000 βαρέλια ημερησίως
Η ποσότητα είναι μικρή καθώς συνολικά η SK Energy χρειάζεται 270  εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τα οποία τα εισάγει κατά κύριο λόγο από τη Μέση Ανατολή.
Ωστόσο, ακολουθεί τα βήματα και άλλων εταιριών στην Ασία που στρέφονται στο αμερικανικό αργό μετά την απόφαση του OPEC να επιβάλλει περιορισμούς μέχρι το Μάρτιο του 2018 με στόχο να ανεβούν οι τιμές.
"Το ελαφρύ αργό έχει γίνει πιο οικονομικό από ότι πριν και η εισαγωγή του από το Καζακστάν, τις ΗΠΑ και το Μεξικό βοηθά στην ενίσχυση των κερδών και την διεύρυνση των πηγών προέλευσης", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kim Woo-kyung, εκπρόσωπος της εταιρίας.
Ο ίδιος ανέφερε ότι θα υπάρξουν εισαγωγές από το Μεξικό και το Καζακστάν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης