Τελευταία Νέα
Αυστραλία

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φέρνουν κέρδη δισεκατομμυρίων στη βιομηχανία εξόρυξης λιθίου

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φέρνουν κέρδη δισεκατομμυρίων στη βιομηχανία εξόρυξης λιθίου
Η μεγάλη ζήτηση σε λίθιο ισχυροποιεί τη θέση της Αυστραλίας.
Η άνθηση της αγοράς των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων σε συνδυασμό με τη μεγάλη ζήτηση για λίθιο από την Κίνα αναζωογονεί την βιομηχανία εξορύξεων της Αυστραλίας, αξίας 90 δισ. δολλαρίων.       
Οι τιμές παρουσιάζουν ανοδική πορεία ενώ η Αυστραλία που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός λιθίου στον κόσμο εδραιώνει ακόμη περισσότερο τη θέση της.
Στη Δυτική Αυστραλία υπάρχουν ήδη τέσσερα σημεία παραγωγής ενώ τρία ακόμη σημεία έχουν προσελκύσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και είναι βέβαιο ότι αυτό θα συνεχιστεί καθώς στόχος είναι να διασφαλιστεί η ροή για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων Benchmark Mineral Intelligence.
Μάλιστα το διευθυντικό στέλεχος της Simon Moores, συγκρίνει τις σημερινές εξελίξεις με την περίοδο που οι πετρελαϊκές εταιρίες όπως η BP, η Shell  και άλλες έφτασαν στη Μέση Ανατολή τη δεκαετία του 1960 και του 1970.
Το μεγαλύτερο ορυχείο του κόσμου, το Greenbushes που βρίσκεται στη Δυτική Αυστραλία επεκτείνεται για να διπλασιαστεί η παραγωγή όπως ανέφερε η κοινοπραξία Talison Lithium, στην οποία συμμετέχουν η κινεζική Tianqi Lithium Corp. and Albemarle Corp.από τη Βόρειο Καρολίνα.
Το ορυχείο που ξεκίνησε τη λειτουργία του  το 1888, παράγει το 30%  του λιθίου παγκοσμίως σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Η Tianqi σχεδιάζει is also planning επενδύσεις ύψους 717 αυστραλιανών δολλαρίων, δηλαδή, 578 εκατ. δολλάρια.
Η Jiangxi Ganfeng Lithium Co.,  που δραστηριοποιείται σε χώρες όπως η Ιρλανδία και η Αργεντινή βάζει πόδι στην Αυστραλία καθώς προχώρησε σε συμφωνία  με την Pilbara Minerals Ltd. για δημιουργία ορυχείου.
Ακόμη η Shaanxi J&R Optimum Energy Co. που κατασκευάζει μπαταρίες τον Ιούλιο ήρθε σε συμφωνία με την Altura Mining Ltd.
Τέλος, η Soc. Quimica & Minera de Chile SA, η δεύτερη μεγαλύτερη πάροχος λιθίου παγκοσμίως  τον Ιούλιο αποφάσισε να κάνει μία κίνηση  την πρώτη εκτός Νοτίου Αμερικής  και να επενδύσει 110 εκατομμύρια δολλάρια για το 50%  της Kidman Resources Ltd.  που δραστηριοποείται στη δυτκή Αυστραλία με στόχο να μπει στην παραγωγή μέχρι το 2021.
 
Πηγή:worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης