Αμερική

IHS Markit: Η πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ θα φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο της το 2018

IHS Markit: Η πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ θα φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο της το 2018
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του αντιπροέδρου της IHS Markit, η παραγωγή των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.
Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο της στην ιστορία, υπερβαίνοντας τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, δήλωσε σήμερα (11/7) ο αντιπρόεδρος της IHS Markit Ντάνιελ Γιέργκιν.
Μιλώντας στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Γιέργκιν είπε, ότι «είτε αργότερα φέτος, είτε στις αρχές του επόμενου έτους, οι ΗΠΑ θα φθάσουν στο υψηλότερο επίπεδο πετρελαϊκής παραγωγής που έχει φθάσει ποτέ στην ιστορία, ξεπερνώντας το υψηλότερο επίπεδο που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980».
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του αντιπροέδρου της IHS Markit, η παραγωγή των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.
Ακόμη, σύμφωνα με τον Γιέργκιν στην ατζέντα της παγκόσμιας βιομηχανίας πετρελαίου υπάρχουν σημαντικές αλλαγές και μία από αυτές είναι η επανεξισορρόπηση και η αναπροσαρμογή.
Σημείωσε επίσης, ότι αυτό που παρατηρείται στην αγορά, είναι ο αντίκτυπος της τιμής, ο οποίος όπως λέει, είναι «η σημασία της καινοτομίας και ειδικότερα η καινοτομία γύρω από ένα χαμηλότερο κόστος».
Ανάμεσα στις σημαντικότερες αλλαγές στην αγορά πετρελαίου ο Γιέργκιν συμπεριέλαβε το «σοκ του σχιστόλιθου», σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με πριν από 2 χρόνια, τα σχιστολιθικά κοιτάσματα των ΗΠΑ αποτελούν πραγματικά ένα σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.
«Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί» τόνισε ο Γιέργκιν και συμπλήρωσε ότι «10 χρόνια πριν το Τέξας παρήγαγε 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα και σήμερα παράγει πάνω από 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα».
Τόνισε δε, ότι σε αντίθεση με την υπόλοιπη πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ «το κόστος παραγωγής δεν ανέρχεται στα 70 δολάρια το βαρέλι, αλλά στα 40 με 50 δολάρια το βαρέλι», υποστηρίζοντας ότι με την καινοτομία και την βελτίωση των τεχνολογιών υπάρχει περιθώριο περαιτέρω μείωσης του κόστους παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης