Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση πάνω από 2%, σε χαμηλό 7 εβδομάδων λόγω αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Πετρέλαιο:  Πτώση πάνω από 2%, σε χαμηλό 7 εβδομάδων λόγω αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Η αποθήκευση αργού στις ΗΠΑ  αυξήθηκε κατά  7,3 εκατομμύρια κατασκευή σύμφωνα με την EIA

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω 2% σε χαμηλό επτά εβδομάδων την Τετάρτη λόγω της αιφνιδιαστικής αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, της προοπτικής μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Μέση Ανατολή και του επίμονου πληθωρισμού των ΗΠΑ που περιορίζουν τον αναμενόμενο ρυθμό ενδιαφέροντος μείωση επιτοκίων και αύξηση της ζήτησης πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχωρούσαν 2,6% στα 84,04 δολ. το βαρέλι στις 6:40 μ.μ.  ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρούσε 2,8% στα 79,58 δολάρια το βαρέλι

Αυτό οδήγησε  και τους δύο δείκτες  σε καλό δρόμο για να κλείσουν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τις 13 Μαρτίου και επίσης ώθησε και τους δύο σε τεχνικά υπερπουλημένη περιοχή για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2023.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) ανέφερε ότι οι ενεργειακές εταιρείες πρόσθεσαν αιφνιδιαστικά 7,3 εκατομμύρια βαρέλια αργού στα αποθέματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 26 Απριλίου.

Αυτό συγκρίνεται με την πρόβλεψη των αναλυτών  για απόσυρση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών σε δημοσκόπηση του Reuters και την αύξηση κατά 4,9 εκατομμύρια βαρέλια  σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API)

 
Μεσανατολικό και επιτόκια

Οι προσδοκίες ότι μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να είναι ορατή έχουν αυξηθεί μετά από μια νέα ώθηση υπό την ηγεσία της Αιγύπτου, ακόμη και όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε μια από καιρό υποσχεμένη επίθεση στη Ράφα.

«Η αγορά αργού βαρύνεται από τις συνεχείς ελπίδες για κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Όλε Χάνσεν της Saxo Bank. «Επιπλέον, ο επίμονος πληθωρισμός των ΗΠΑ μείωσε περαιτέρω τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων».

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αναμένεται να αφήσουν αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς της κεντρικής τράπεζας μίας ημέρας στο τρέχον εύρος 5,25%-5,50%, όπου βρίσκεται από τον Ιούλιο του 2023.

Η Fed άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022 για να καταπολεμήσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν απωθήσει τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων φέτος έως τον Σεπτέμβριο από τον Ιούνιο.

Τα χαμηλότερα επιτόκια θα μείωναν το κόστος δανεισμού και θα μπορούσαν να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Σε αυτές τις προσδοκίες για καθυστέρηση της Fed στη μείωση των επιτοκίων προστέθηκαν τα στοιχεία των ΗΠΑ που δείχνουν ότι οι ιδιωτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης