Ενέργεια

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Στα 87 δολ. το Brent , στα 82 δολ. κινείται το αργό

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Στα 87 δολ. το Brent , στα 82 δολ. κινείται το αργό

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν

 

Το πετρέλαιο υποχώρησε την Πέμπτη, καθώς υπήρξαν σημάδια υποχώρησης της ζήτησης καυσίμων στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο χρήστη πετρελαίου στον κόσμο,που αντιμετώπισε διευρυνόμενους κινδύνους σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Η έκθεση προμηθειών αυτή την εβδομάδα από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) την Τετάρτη έδειξε ότι τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν λιγότερο από τα προβλεπόμενα, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν έναντι των προσδοκιών για πτώση, αντανακλώντας σημάδια επιβράδυνσης της ζήτησης.
«Δεν δίνει ακριβώς μια υγιή κατάσταση της εγχώριας ζήτησης στις ΗΠΑ», δήλωσε ο John Evans της πετρελαϊκής χρηματιστηριακής PVM, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που θα δημοσιευτούν αργότερα μέσα στην ημέρα θα ήταν σημαντικά για το κλίμα. «Οι τιμές του πετρελαίου σήμερα δεν θα είναι στα χέρια της αγοράς πετρελαίου», είπε.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν πτώση 0,5%, στα 87,55 δολάρια το βαρέλι στις 06:45 ώρα Ελλάδας, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ West Texas Intermediate σημείωσαν πτώση 0,7%, στα 82,21 δολάρια.
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα απότομα την περασμένη εβδομάδα, έδειξε επίσης η έκθεση EIA, καθώς οι εξαγωγές εκτινάχθηκαν.
Η ανησυχία για τη ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ προκύπτει εν μέσω ενδείξεων παγώματος της επιχειρηματικής δραστηριότητας των ΗΠΑ τον Απρίλιο και καθώς τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την απασχόληση σημαίνουν ότι η Federal Reserve θεωρείται πιο πιθανό να καθυστερήσει τις αναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων.
Τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν αργότερα την Πέμπτη περιλαμβάνουν την οικονομική ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) πιθανότατα αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,4%, σύμφωνα με έρευνα του Reuters με οικονομολόγους.
Ο εξορυκτικός κολοσσός BHP πρότεινε την εξαγορά της Anglo American σχεδόν 39 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη... προσφέροντας μια συμφωνία που θα δημιουργούσε το μεγαλύτερο ανθρακωρυχείο χαλκού στον κόσμο.

Οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς αναμένεται να επεκταθούν καθώς το Ισραήλ μπορεί να ξεκινήσει μια επίθεση στη Ράφα, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ενός ευρύτερου πολέμου που θα μπορούσε ενδεχομένως να διαταράξει τις προμήθειες πετρελαίου.

Ωστόσο, ο εφοδιασμός πετρελαίου δεν έχει επηρεαστεί ακόμη και δεν έχουν υπάρξει άλλες ενδείξεις άμεσης σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν που υποστηρίζει τη Χαμάς, μιας μεγάλης παραγωγού πετρελαίου, από την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης