Περιβάλλον

Qatar Petroleum: Η Ντόχα δεν θα σταματήσει τη ροή φυσικού αερίου στα ΗΑΕ

Qatar Petroleum: Η Ντόχα δεν θα σταματήσει τη ροή φυσικού αερίου στα ΗΑΕ
Δεν θα γίνει χρήση της ρήτρας «ανωτέρας βίας» δήλωσε ο δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Petroleum
Το Κατάρ δεν θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρά τη διπλωματική διαφωνία και τη ρήτρα «ανωτέρας βίας» στη σύμβαση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Petroleum στο Al Jazeera, δύο εβδομάδες μετά την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Ντόχα.
Σύμφωνα με το reuters ο διευθύνων σύμβουλος Saad al-Kaabi δήλωσε ότι παρόλο που υπήρχε ρήτρα «ανωτέρας βίας» στη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου Dolphin, ο οποίος συνδέει το γιγαντιαίο North Field του Κατάρ με τα ΗΑΕ, το Κατάρ δεν θα σταματούσε τις προμήθειες για άλλους λόγους.
"Η πολιορκία που έχουμε σήμερα είναι μια  κατάσταση ανωτέρας βίας και μπορούμε να κλείσουμε τον αγωγό αερίου στα ΗΑΕ", είπε.
"Αν όμως κόψουμε το φυσικό αέριο,  τότε αυτό θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στους κατοίκους του, οι οποίοι θεωρούνται αδέλφια ... αποφασίσαμε να μην διακόψουμε τη χορήγηση του φυσικού αερίου τώρα", δήλωσε σε μια συνέντευξη στο κανάλι της Ντόχα που προβλήθηκε την Κυριακή.
Ο αγωγός φυσικού αερίου Dolphin συνδέει το Κατάρ με τα ΗΑΕ και το Ομάν και αντλεί περίπου 2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως στα ΗΑΕ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Sharjah National Oil Corp δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή ότι δεν περίμενε τη διακοπή της ροής φυσικού αερίου από το Κατάρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λόγω της διπλωματικής διαμάχης στην περιοχή.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης