Περιβάλλον

Να αγωνιστεί για την Κλιματική Αλλαγή προτρέπει την Μέρκελ ο Πάπας Φραγκίσκος

Να αγωνιστεί για την Κλιματική Αλλαγή προτρέπει την Μέρκελ ο Πάπας Φραγκίσκος

Η Μέρκελ και ο Πάπας Φραγκίσκος συζήτησαν την ημερήσια διάταξη της επικείμενης διάσκεψης κορυφής της G20 και την ανάγκη να αγωνιστούν για τη Συμφωνία του Παρισιού

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκαν στο Βατικανό, και συζήτησαν την ημερήσια διάταξη της επικείμενης διάσκεψης κορυφής της G20 αλλά και την ανάγκη να αγωνιστούν για διεθνείς συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για το κλίμα του Παρισιού.
"Μιλήσαμε για την ημερήσια διάταξή μας για τη σύνοδο κορυφής της G20. Θα επικεντρωθούμε στην Αφρική, την ήπειρο που γειτνιάζει με την Ευρώπη. Ο Πάπας με καλωσόρισε, με ενθάρρυνε να ακολουθήσω αυτό το μονοπάτι και να αγωνιστώ για διεθνείς συμφωνίες - όπως γνωρίζουμε, οι ΗΠΑ, δυστυχώς, αποχωρούν από τη συμφωνία ", ανέφερε χαρακτηριστικά η Μέρκελ χθες Σάββατο.
Υπενθυμίζεται, ότι την 1η Ιουνίου ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αποσυρθεί από τη Συμφωνία του Παρισιού, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει την αμερικανική οικονομία και να επηρεάσει την αύξηση της εθνικής απασχόλησης ενώ θα ωφελήσει άδικα άλλα έθνη.
Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος και υποστηρίχθηκε από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υπογράφηκε από 195 κόμματα και κυρώθηκε από 148.
Κάθε συμβαλλόμενο μέρος συμφώνησε να μειώσει τις εκπομπές του και αναμένεται να παράγει το δικό του σχέδιο για την επίτευξη αυτών των στόχων, να καθορίσει τη χρονική στιγμή για την εφαρμογή των εν λόγω στόχων και στη συνέχεια να αναφέρει την πρόοδό του.
Η σύνοδος κορυφής της G20 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 7-8 Ιουλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης