Περιβάλλον

Διπλασιάζει τη συνεισφορά της στα 100.000 ευρώ η Ολλανδία για την κλιματική αλλαγή

Διπλασιάζει τη συνεισφορά της στα 100.000 ευρώ η Ολλανδία για την κλιματική αλλαγή
Η Γερμανία και το Λουξεμβούργο θα αυξήσουν επίσης τη συνεισφορά τους, ενώ η Σουηδία και η Γαλλία σκέφτονται επίσης να πράξουν αντίστοιχα
H Ολλανδία θα διπλασιάσει τη συνεισφορά της στη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) για το τρέχον και το επόμενο έτος στα 100.000 ευρώ και προσκαλεί και άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο.
Οπως δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ολλανδίας Sharon Dijksma στον ολλανδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα NOS, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο θα αυξήσουν επίσης τη συνεισφορά τους, ενώ η Σουηδία και η Γαλλία σκέφτονται επίσης να πράξουν αντίστοιχα.
Η IPCC, διεθνής οργανισμός για την αξιολόγηση της επιστήμης που σχετίζεται με την αλλαγή του κλίματος, την χαρτογράφηση των κλιματικών αλλαγών και την αξιολόγηση των κλιματικών σχεδίων των 194 μελών της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, αντιμετωπίζει δημοσιονομικό έλλειμμα, μετά την πρόσφατη απόφαση του αμερικανικού προέδρου Donald Trump να αποχωρήσει από το Παρίσι Συμφωνία για τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Με ετήσια καταβολή 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευαν το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της IPCC.
"Αυτό είναι ένα οξύ πρόβλημα για τη Συμφωνία του Παρισιού, καθώς η IPCC είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την εφαρμογή της συνθήκης για την προστασία του κλίματος. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσει να κάνει το έργο της", δήλωσε ο Dijksma.
Το αίτημα της Ολλανδίας για πρόσθετες συνεισφορές στην IPCC θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Περιβάλλοντος στο Λουξεμβούργο, όπου θα συνεδριάσουν όλοι οι υπουργοί περιβάλλοντος της ΕΕ την Δευτέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης