Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Nature: Ποιες χώρες θα χτυπήσει πρώτα η κλιματική αλλαγή σύμφωνα με τους επιστήμονες

Nature: Ποιες χώρες θα χτυπήσει πρώτα η κλιματική αλλαγή σύμφωνα με τους επιστήμονες
Mία πόλη φθάνει στο σημείο της «κλιματικής αναχώρησης», όταν ο μέσος όρος θερμοκρασίας της πιο κρύας χρονιάς είναι από εκεί και πέρα θερμότερος από τη μέση θερμοκρασία της πιο θερμής χρονιάς μεταξύ του 1960 και του 2005.
Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή μιλούν μερικές φορές για «την αναχώρηση του κλίματος», αναφερόμενοι στο πότε η κλιματική αλλαγή ξεκίνησε πραγματικά να αλλάζει τα πράγματα.
Είναι η στιγμή που οι μέσες θερμοκρασίες, είτε σε μία συγκεκριμένη περιοχή, είτε παγκοσμίως, επηρεάζονται τόσο, ώστε να μπορεί να πει κανείς, ότι το παλιό κλίμα με ένα τρόπο μένει πίσω.
Αυτό είναι κρίσιμο σημείο καμπής και αναμένεται πολύ σύντομα αυτό να συμβεί σε πολλές πόλεις, αναφέρεται σε έρευνα του περιοδικού Nature.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μία πόλη φθάνει στο σημείο της «κλιματικής αναχώρησης», όταν ο μέσος όρος θερμοκρασίας της πιο κρύας χρονιάς είναι από εκεί και πέρα θερμότερος από τη μέση θερμοκρασία της πιο θερμής χρονιάς μεταξύ του 1960 και του 2005.
Στο χάρτη που παρουσιάζει η Washington Post, φαίνονται οι πόλεις που αναμένεται να εντοπίσουν πιο άμεσα από άλλες το φαινόμενο, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Nature.
Πρόκειται για το Μανοκβάρι της Ινδονησίας, που θα φτάσει στο σημείο «αναχώρησης του κλίματος» το 2020, το Κίνγκστον της Τζαμάικα και το Ενγκέρουλμουντ στη Δημοκρατία του Παλάου στον Ειρηνικό Ωκεανό που θα φθάσουν σε αυτό το σημείο περίπου το 2023 και η Σιγκαπούρη των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων το 2028.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης