Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Λονδίνο: 10 λίρες θα πληρώνουν τα ρυπογόνα αυτοκίνητα για να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης

Λονδίνο: 10 λίρες θα πληρώνουν τα ρυπογόνα αυτοκίνητα για να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης
Το μέτρο αναμένεται να επηρεάσει έως και 10.000 από τα παλαιότερα, πιο ρυπογόνα οχήματα που κυκλοφορούν στο Λονδίνο κάθε μέρα, καθώς θα ισχύει για τους αυτοκινητιστές που κατέχουν τα οχήματα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές Euro 4
Από τις 23 Οκτωβρίου, τα παλαιότερα, πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα θα πρέπει να πληρώνουν κατ ελάχιστον το ποσό των 10 λιρών ως χρέωση για την οδήγηση στο κεντρικό Λονδίνο, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Sadiq Khan.
Οπως σημειώνει ο Guardian, ο Khan επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στο συγκεκριμένο μέτρο τονίζοντας: «Είναι συγκλονιστικό ότι ζούμε σε μια πόλη όπου ο αέρας είναι τόσο τοξικός, που πολλά από τα παιδιά μας μεγαλώνουν με προβλήματα στους πνεύμονες. Αν δεν κάνουμε δραστικές αλλαγές τώρα δεν θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε την υγεία των οικογενειών μας στο μέλλον.
Πρόκειται για το πιο αυστηρό πρότυπο εκπομπών μεγάλης πόλης, και έρχεται στους δρόμους μας από τις 23 Οκτωβρίου".
Το μέτρο αναμένεται να επηρεάσει έως και 10.000 από τα παλαιότερα, πιο ρυπογόνα οχήματα που κυκλοφορούν στο Λονδίνο κάθε μέρα, καθώς θα ισχύει για τους αυτοκινητιστές που κατέχουν τα οχήματα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές Euro 4 - συνήθως εκείνα τα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα οχήματα που ταξινομήθηκαν πριν από το 2006.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, για να κυκλοφορεί ένα όχημα παλαιάς τεχνολογίας στο κέντρο του Λονδίνου μεταξύ επτά το πρωί και έξι το απόγευμα από Δευτέρα έως Παρασκευή θα κοστίζει 21,50 λίρες την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης