Περιβάλλον

Αυστραλοί επιστήμονες: Ο άνθρωπος επηρεάζει το κλίμα του πλανήτη 170 φορές περισσότερο από ό,τι οι φυσικές δυνάμεις

Αυστραλοί επιστήμονες: Ο άνθρωπος επηρεάζει το κλίμα του πλανήτη 170 φορές περισσότερο από ό,τι οι φυσικές δυνάμεις
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι δεκαετιών οι ανθρώπινες δυνάμεις έχουν οδηγήσει σε εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς αλλαγής το σύστημα της Γης, επισημαίνουν Αυστραλοί επιστήμονες
Ο άνθρωπος προκαλεί αλλαγές στο κλίμα 170 φορές γρηγορότερα από ό,τι οι φυσικές δυνάμεις, όπως αποκαλύπτουν, ερευνητές, οι οποίοι, για πρώτη φορά, ανέπτυξαν μαθηματική εξίσωση για να περιγράψουν την επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας πάνω στη γη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η εξίσωση αναπτύχθηκε υπό τον καθηγητή Will Steffen, από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Anthropocene Review.
Τα τελευταία 4,5 δισ. χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση, αστρονομικοί και γεωφυσικοί παράγοντες υπήρξαν οι κυρίαρχες επιρροές στο σύστημα της Γης.
Αλλά κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι δεκαετιών οι ανθρώπινες δυνάμεις "έχουν οδηγήσει σε εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς αλλαγής το σύστημα της Γης», όπως σημειώνουν οι συγγραφείς.
"Οι ανθρώπινες δραστηριότητες ανταγωνίζονται τώρα τις μεγάλες δυνάμεις της φύσης".
Σύμφωνα με τον Steffen, υπολογίστηκε ότι οι αλλαγές από τις δυνάμεις της φύσης έχουν οδηγήσει σε ένα ρυθμό μεταβολής 0,01 βαθμών Κελσίου ανά αιώνα.
Αντίθετα από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούνται από τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 45 ετών, υπολογίστηκε ότι «έχει αυξηθεί το ποσοστό της θερμοκρασίας σε 1,7 βαθμούς Κελσίου ανά αιώνα, ξεπερνώντας το φυσικό ρυθμό».
Σύμφωνα με τον Steffen και την ομάδα του, η "Εξίσωση" για να προσδιοριστεί η επίδραση αυτής της περιόδου έντονης ανθρώπινης δραστηριότητας πάνω στη γη, αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στο κλίμα που είναι 170 φορές πιο γρήγορη από ό, τι οι φυσικές δυνάμεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης