Μητσοτάκης: Με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα μεγάλα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Μητσοτάκης: Με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα μεγάλα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων

 «Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως απαραίτητη για την αντιμετώπιση του προβλήματος" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Έμφαση στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη σύσκεψη στη ΝΔ για το θέμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της WWF και της ΚΕΔΕ ενώ έκανε λόγο για ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες στο θέμα.
 Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως έχει ασχοληθεί με το θέμα εδώ και πάνω από 10 χρόνια, προειδοποιώντας πως το πρόσφατο θέμα που ανέκυψε με τον ΧΥΤΑ Φυλής δεν θα είναι το τελευταίο.
 «Σκοπός δεν είναι εδώ να κάνουμε έναν απολογισμό για τα όσα δεν έγιναν τα τελευταία 3,5 χρόνια για το θέμα, για τα οποία υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες, όσο να χαρτογραφήσουμε ένα ρεαλιστικό δρόμο προς το μέλλον και να καταθέσουμε τις δικές μας απόψεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
 Υπενθύμισε επίσης ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει μία σειρά από μεγάλα έργα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
 «Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως απαραίτητη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τουλάχιστον κάποια μεγάλα έργα υποδομής τα οποία δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν χωρίς ιδιωτικούς πόρους. Από εκεί και πέρα προφανώς υπάρχουν πολλές πτυχές του ζητήματος αυτού ξεκινώντας από την πρόληψη, την ανακύκλωση, την μείωση του συνολικού όγκου των αστικών στερεών αποβλήτων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
www.worldenergynews.gr


Eleni Α