Περιβάλλον

Γ. Σταθάκης: Με το Εθνικό Κτηματολόγιο, αντικαθιστούμε ένα μόνιμο καθεστώς γκρίζας ζώνης

Γ. Σταθάκης: Με το Εθνικό Κτηματολόγιο, αντικαθιστούμε ένα μόνιμο καθεστώς γκρίζας ζώνης
Μέχρι το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί το 75% του Εθνικού Κτηματολογίου  δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Ένα μόνιμο καθεστώς γκρίζας ζώνης και πολιτικής διαμεσολάβησης αντικαθιστούμε με συγκεκριμένους κανόνες τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και  επεσήμανε ότι μέχρι το 2020, θα έχει ολοκληρωθεί το 75% του Εθνικού Κτηματολογίου,.
Ο υπουργός υπεραμύνθηκε των διατάξεων για τη συγχώνευση της ΕΚΧΑ Α.Ε με τα υποθηκοφυλάκια, οι οποίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, που συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
Επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί τα κόμματα που είναι παγιδευμένα σε οικογενειακή προσωποπαγή δομή να κριτικάρουν την Αριστερά για ιδεοληψία και ανικανότητα, επειδή δεν θέλει να ακολουθήσει τα πρότυπα διακυβέρνησης τους.
Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι μέχρι το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί το 75% του Κτηματολογίου, ενώ επισήμανε ότι η συγχώνευση δεν θα επιφέρει πρόσθετα βάρη στους καταναλωτές, καθώς ο νέος φορέας θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενος.
Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι ο νέος φορέας θα είναι «καθολικός διάδοχος» της ΕΚΧΑ και σε αυτόν θα ενσωματωθεί το σύνολο του προσωπικού του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης