Περιβάλλον

Συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης με παγκόσμιους εταίρους για την κλιματική αλλαγή

Συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης με παγκόσμιους εταίρους για την κλιματική αλλαγή
Το πρόγραμμα θα καλύψει επίσης μικρά έργα σε εθνικό επίπεδο, επισκέψεις μελέτης, εργαστήρια και επιχειρηματικά φόρουμ, ανέφερε η ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα στρατηγικών εταιρικών σχέσεων για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιμάκωση των συνεργασιών της ευρωπαϊκής πολιτικής για το κλίμα με άλλες μεγάλες οικονομίες, ανακοίνωσε η ΕΕ αργά την Τετάρτη.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Μέσο Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ με € 20 εκατ. και με € 5 εκατ. από τη Γερμανική Διεθνή Πρωτοβουλία για το Κλίμα.
Η ΕΕ θεωρεί ότι η συνεργασία μεταξύ των μεγάλων οικονομιών είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων για το κλίμα που έχουν συμφωνηθεί.
"Μια αποφασιστική και σίγουρη απάντηση από όλες τις μεγάλες οικονομίες πρέπει να περιορίσει την αλλαγή του κλίματος, καθώς αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μερίδιο του παγκόσμιου πληθυσμού, της οικονομικής παραγωγής και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου".
Σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, «η ΕΕ θα υποστηρίξει την πολιτική της δέσμευση με συγκεκριμένες ενέργειες για στενότερη συνεργασία με τις μεγάλες οικονομίες για να εφαρμόσει ευρύτερα τη Συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος και τις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές του 2015».
Η ΕΕ θεωρεί τις εν λόγω εταιρικές σχέσεις ως διευκόλυνση της ανταλλαγής εναλλακτικών λύσεων για την πολιτική του κλίματος για να προωθήσει τη διμερή συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων και να συμβάλει στη βελτίωση της ευαισθητοποίησης του κοινού.
Το πρόγραμμα θα καλύψει επίσης μικρά έργα σε εθνικό επίπεδο, επισκέψεις μελέτης, εργαστήρια και επιχειρηματικά φόρουμ, ανέφερε η ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης