Περιβάλλον

ΕΚΠΑΑ: Ημερίδα για εφαρμογές κοινωνικής οικονομίας στην ενέργεια και τα απορρίμματα

ΕΚΠΑΑ: Ημερίδα για εφαρμογές κοινωνικής οικονομίας στην ενέργεια και τα απορρίμματα
Σκοπός της ηµερίδας είναι η ενηµέρωση σχετικά µε την κοινωνική οικονοµία και το πώς αυτή µπορεί να αποτελέσει πυλώνα της αειφόρου ανάπτυξης
Το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης διοργανώνει Ηµερίδα µε θέµα: «Η Κοινωνική Οικονοµία ως πυλώνας Αειφόρου Ανάπτυξης: Εφαρµογές στην Ενέργεια και τα Απορρίµµατα», την Πέµπτη 7 ∆εκεµβρίου 2017, στις 16.00, στο χώρο του The Hub Events, Αλκµήνης 5, Αθήνα 118 54 (Κάτω Πετράλωνα, Μετρό Κεραµεικός).
Την ηµερίδα θα προλογίσει η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, κα Ζωή Βροντίση. Χαιρετισµό θα απευθύνουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάµελλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, κ. Ιωάννης Τσιρώνης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ουρανία Αντωνοπούλου. Παράλληλα θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι εγχειρηµάτων κοινωνικής οικονοµίας.
Στην ηµερίδα θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι εξελίξεις σχετικά µε το νέο νοµοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες καθώς και µε το νέο νοµοσχέδιο για την ανακύκλωση.
Σκοπός της ηµερίδας είναι η ενηµέρωση σχετικά µε την κοινωνική οικονοµία και το πώς αυτή µπορεί να αποτελέσει πυλώνα της αειφόρου ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας, εύρωστη οικονοµική δραστηριότητα, υγιή επιχειρηµατικότητα αλλά και προστασία του περιβάλλοντος.
Η ηµερίδα επιδιώκει να δηµιουργήσει µια βάση διαλόγου και πληροφόρησης για τους τρόπους µε τους οποίους οι δραστηριότητες αυτές θα εξελιχθούν σε στρατηγικό εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονοµίας.
Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας στο συνημμένο αρχείο:

PDF iconprogramma.pdf


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης