Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα θα ενταχθεί η Συρία

Στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα θα ενταχθεί η Συρία
Ανακοίνωση του εκπροσώπου της χώρας στις συνομιλίες στη Γερμανία
Στη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σχεδιάζει να ενταχθεί η Συρία  έγινε γνωστό από τους αντιπροσώπους της χώρας που μετέχουν στις συνομιλίες για το κλίμα στη Γερμανία.
Η Συρία και η Νικαράγουα ήταν οι δύο μοναδικές χώρες που δεν είχαν υπογράψει τη συνθήκη αυτή το 2015. Τον περασμένο Ιούνιο ο Αμερικανός Trump  ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη συνθήκη ενώ η Νικαράγουα ανακοίνωσε ότι θα την υπογράψει.
Ο εκπρόσωπος της Συρίας είπε στη διάσκεψη για το κλίμα, όπου μετέχουν αντιπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες στη Βόνη, ότι η χώρα του σχεδιάζει να ενταχθεί στη συνθήκη, σκοπός της οποίας είναι να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας και να μειωθούν οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
"Τους χρειαζόμαστε όλους μαζί μας. Θέλουμε και τις ΗΠΑ επίσης. Δεν μας χαροποιεί που οι ΗΠΑ είναι εκτός" είπε στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος των Σεϋχελλών Ρόναλντ Ζιμό.
Ο Νικ Νάταλ, ο εκπρόσωπος της Γραμματείας Κλιματικής Αλλαγής των Ηνωμένων Εθνών, που οργανώσει τη συνάντηση αυτή, είπε ότι η Συρία δεν έχει ακόμη υποβάλει επισήμως κάποια έγγραφα που να αφορούν αυτό το σχέδιό της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης