Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Οι προοπτικές του υγροποιημένου φυσικού αερίου - Έως 50% θα αυξηθεί η ζήτηση μέχρι το 2040

Οι προοπτικές του υγροποιημένου φυσικού αερίου - Έως 50% θα αυξηθεί η ζήτηση μέχρι το 2040
Η Ασία μετά από το 2025 θα είναι πιθανώς ο κύριος καταναλωτής του υγροποιημένου φυσικού αερίου
Πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζει το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.
Μιλώντας στο πρακτορείο Andolu, η Danila Bochkarev διευκρίνισε ότι είναι πολύ πιθανό οι τιμές του LNG να σημειώσουν περαιτέρω μείωση.
Πρόκειται για μια εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη, σύμφωνα με την μακροπρόθεσμη εικόνα που δείχνει ότι η παγκόσμια ζήτηση του φυσικού αερίου θα αυξηθεί.
Παράλληλα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει ότι η ζήτηση του φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά 50% μέχρι το 2040, την ώρα που η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας θα σημειώσει άνοδο της τάξεως του 30%.
Ειδικότερα, το μεγαλύτερο μέρος της της αύξησης της ζήτησης φυσικού αερίου θα προέλθει από την Ασία με πρόσθετη ζήτηση 739 δισ. κυβικών μέτρων το 2014-2040 και τη Μέση Ανατολή με επιπλέον 363 δισ. Δολάρια ζήτησης το 2014-2040, και τη Μέση Ανατολή με επιπλέον 363 δισ. Δολάρια ζήτησης το 2014-2040.
Η Ασία μετά από το 2025 θα είναι πιθανώς ο κύριος καταναλωτής του υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η Νορβηγία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ενώ ο παγκόσμιος ηγέτης του ΥΦΑ, το Κατάρ, σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου κατά 30% μέσα σε επτά χρόνια.
Επιπλέον , ο καθηγητής στο τμήμα των πολιτικών και διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Andreas Goldthau τόνισε ότι: «Η Ευρώπη θα ενεργεί όλο και περισσότερο ως «κέντρο εκκαθάρισης» για μια αναδυόμενη παγκόσμια αγορά ΥΦΑ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αγορά εισαγωγής φυσικού αερίου και έχει την ικανότητα να απορροφά το πλεόνασμα του υγροποιημένου φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης