Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η EPA δεν θα αντικαταστήσει τις ρυθμίσεις Obama για την κλιματική αλλαγή μετά την κατάργηση τους

Η EPA δεν θα αντικαταστήσει τις ρυθμίσεις Obama για την κλιματική αλλαγή μετά την κατάργηση τους
Η EPA ανακοίνωσε ότι δεν έχει ακόμη καθορίσει εάν ή πότε θα προτείνει έναν νέο κανόνα για τη ρύθμιση των εκπομπών από υφιστάμενες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. δεν έχει αποφασίσει αν θα αντικαταστήσει το Σχέδιο Καθαρής Ενέργειας - το βασικό κανονισμό για την αλλαγή του κλίματος του Obama- μετά από την κίνηση για την κατάργησή του, σύμφωνα με σχέδιο της πρότασης που δημοσιοποίησε το Reuters την Παρασκευή 6/10.
Στο έγγραφο των 43 σελίδων, η EPA ανέφερε ότι ο κανόνας, που εισήγαγε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Obama το 2015 για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, ήταν παράνομος. Στοχεύει στη μείωση των εκπομπών κατά 32% κάτω από τα επίπεδα του 2005 μέχρι το 2030.
"Σύμφωνα με την ερμηνεία που προτείνεται στην παρούσα ανακοίνωση, η CPP υπερβαίνει τη νομική εξουσία της EPA και θα καταργηθεί", αναφέρει η πρόταση.
Η EPA ανακοίνωσε ότι δεν έχει ακόμη καθορίσει εάν ή πότε θα προτείνει έναν νέο κανόνα για τη ρύθμιση των εκπομπών από υφιστάμενες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.
Αλλά η υπηρεσία δήλωσε ότι σύντομα θα απελευθερώσει αυτό που αποκαλεί «Προηγμένη Ανακοίνωση της Προτεινόμενης Νομοθεσίας» για να ζητήσει πληροφορίες σχετικά με μια ενδεχόμενη αντικατάσταση παρ 'όλα αυτά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης