Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Τα σχέδια της ExxonMobil για τη μείωση εκπομπής μεθανίου

Τα σχέδια της ExxonMobil για τη μείωση εκπομπής μεθανίου
H κατάρτιση προσωπικού, η έρευνα και η βελτίωση στις εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό
Σε νέες στρατηγικές προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές αερίου προχωρά η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ExxonMobil.
Ο ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε ένα ενισχυμένο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου από τις εγκαταστάσεις παραγωγής.
«Το πρόγραμμα το οποίο βασίζεται στην μακροχρόνια δέσμευση της ExxonMobil για μείωση των εκπομπών, δίνει προτεραιότητα σε δράσεις που λειτουργούν από την θυγατρική XTO Energy» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η εταιρεία.
«Παράλληλα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται προσπάθειες για ανάπτυξη νέων και πιο αποδοτικών τεχνολογιών που ειδικεύονται στον εντοπισμό και τη μείωση της εγκατάστασης εκπομπών» αναφέρεται συμπληρωματικά στην ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της XTO Energy, Sara Ortwein εξηγεί ότι: «Σε ολόκληρη την περιοχή εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα για την ανίχνευση διαρροών για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Αξιολογούμε τις ευκαιρίες για να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις και να ανεβάσουμε τον βαθμό της αποτελεσματικότητας σε τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα».
Τέλος, η κατάρτιση προσωπικού, η έρευνα και η βελτίωση στις εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό, επισημαίνει το πρακτορείο «anadolu».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης