Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Στη Γλυφάδα η πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού - Συνέντευξη Τύπου υπουργών το μεσημέρι

Στη Γλυφάδα η πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού - Συνέντευξη Τύπου υπουργών το μεσημέρι
Η αστυνομία έχει απαγορεύσει το κολύμπι στις περιοχές τοποθετώντας ειδικές κορδέλες
Τεράστιες διαστάσεις προσλαμβάνει η ρύπανση στον Σαρωνικό από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου και την πετρελαιοκηλίδα που δημιούργησε.
Η ανησυχία είναι έντονη καθώς η πετρελαιοκηλίδα έφτασε σε Άγιο Κοσμά, Άλιμο και Γλυφάδα, ενώ τα συνεργεία απορρύπανσης σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα δίνουν μεγάλη μάχη για τον καθαρισμό των ακτών.
Ο πρόεδρος της εταιρείας περιβάλλοντος Γ. Πολυχρονόπουλος, διαβεβαίωσε ότι: «Σε δέκα μέρες οι παραλίες θα είναι πεντακάθαρες» μιλώντας στην ΕΡΤ.
Σήμερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διονύσιο Χαράλαμπο Καλαματιανό και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού για να εκτιμήσουν την κατάσταση από το ναυάγιο του «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ», καθώς και την πορεία εργασιών απορρύπανσης.
Στις 15:00 στο υπουργείο Ναυτιλίας θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Σωκράτη Φάμελλου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης