Η ArcelorMittal αναμένει αύξηση της ζήτησης χάλυβα κατά 3-4% φέτος – Τι λέει για Κίνα

Η ArcelorMittal αναμένει αύξηση της ζήτησης χάλυβα κατά 3-4% φέτος – Τι λέει για Κίνα
Η αύξηση των κερδών στο τρίμηνο οφείλεται κυρίως στα βελτιωμένα αποτελέσματα στη Βόρεια Αμερική, τη Βραζιλία, την Ευρώπη, την Ινδία και από τις κοινοπραξίες της
Η ArcelorMittal, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο, επανέλαβε την Πέμπτη (2/5) ότι αναμένει αύξηση της τάξης του 3-4% στην παγκόσμια ζήτηση χάλυβα εκτός της Κίνας, καθώς ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Το οικονομικό κλίμα φαίνεται να έχει φτάσει σε ένα κατώτατο όριο και δεδομένων των χαμηλών αποθεμάτων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, μόλις η πραγματική ζήτηση αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά, η φαινομενική ζήτηση αναμένεται να ανακάμψει, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η χαλυβουργία πλήττεται από την ασθενέστερη οικοδομική δραστηριότητα στην Ευρώπη και τα προβλήματα στον τομέα των ακινήτων στην Κίνα, τον κορυφαίο καταναλωτή και παραγωγό του μετάλλου παγκοσμίως.

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν ρίξει τη ζήτηση.

Η ζήτηση στην Ευρώπη

Η ζήτηση χάλυβα στην Ευρώπη, η οποία έχει δοκιμαστεί από τον υψηλό πληθωρισμό και την αυστηρότερη νομισματική πολιτική, αναμένεται να παρουσιάσει πολύ μέτρια ανάπτυξη φέτος πριν από μια προβλεπόμενη αύξηση 5,3% το 2025, δήλωσε τον περασμένο μήνα η Παγκόσμια Ένωση Χάλυβα .

Η εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο δήλωσε ότι τα βασικά κέρδη (EBITDA) του πρώτου τριμήνου ήταν 1,96 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τη μέση πρόβλεψη σε δημοσκόπηση της εταιρείας για 1,81 δισ. δολάρια, αλλά χαμηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Η αύξηση των κερδών στο τρίμηνο οφείλεται κυρίως στα βελτιωμένα αποτελέσματα στη Βόρεια Αμερική, τη Βραζιλία, την Ευρώπη, την Ινδία και από τις κοινοπραξίες της, τα οποία αντισταθμίστηκαν από τα χαμηλότερα αποτελέσματα του τομέα εξόρυξης, ανέφερε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης