Μικρό το όφελος για την ενεργειακή μετάβαση από το νέο νόμο της ΕΕ

Μικρό το όφελος για την ενεργειακή μετάβαση από το νέο νόμο της ΕΕ
Το εμπόδιο της Κίνας και ο τρόπος να ξεπεραστεί
Σχετικά Άρθρα

Ο νόμος της ΕΕ για το Καθαρό-Μηδέν στη βιομηχανία (NZIA) θα έχει μικρό αντίκτυπο στον στόχο της Ευρώπης να παράγει περισσότερες τεχνολογίες που απαιτούνται για την ενεργειακή μετάβαση, όπως είπαν ειδικοί στο Euractiv, υποστηρίζοντας ότι μια νέα μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλία ήταν απαραίτητη μετά τις εκλογές της ΕΕ.

Υπόψιν όμως θα πρέπει να ληφθεί (όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις) και ο παράγοντας Κίνα (χαμηλό κόστος).

Το μέτρο που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Απριλίου με 361 ψήφους υπέρ, 121 κατά και 45 αποχές, κατοχυρώνει το στόχο της παραγωγής του 40% των εγχώριων αναγκών για τις λεγόμενες τεχνολογίες «καθαρό μηδέν» στην Ευρώπη.

Το πεδίο εφαρμογής του νόμου διευρύνθηκε σημαντικά κατά τη νομοθετική διαδικασία, καλύπτοντας πλέον 19 τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών συλλεκτών και των ανεμογεννητριών, της παραδοσιακής πυρηνικής σχάσης, της CCS, της βιοτεχνολογίας και των τεχνολογιών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Ωστόσο, ο Simone Tagliapietra (ανώτερος συνεργάτης στο think-tank Bruegel), είπε στο Euractiv ότι η ΕΕ δε διαθέτει τα μέσα για να διασφαλίσει ότι αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν, αποκαλώντας τους στόχους της NZIA «χάρτινες τίγρεις».

Παρά την εισαγωγή διατάξεων για τον καθορισμό προθεσμιών αδειοδότησης διαδικασιών που σχετίζονται με νέες εγκαταστάσεις παραγωγής πράσινων τεχνολογιών και νέους κανόνες για δημόσιες συμβάσεις και προγράμματα επιδοτήσεων, η ίδια η νομοθεσία «δεν αλλάζει τίποτα», πρόσθεσε.


Δεν επιτρέπεται «κλειδί συμφόρησης» για την κατασκευή

Ο νέος νόμος απαιτεί από τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι οι διαδικασίες αδειοδότησης για νέα εργοστάσια ή επέκτασης υφιστάμενων θα διαρκούν 12 μήνες για έργα μικρής κλίμακας (τόπος παραγωγής με ετήσια παραγωγική ικανότητα 1 GW) και 18 μήνες για εργοστάσια μεγάλης κλίμακας.

Ωστόσο, ενώ οι χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδότησης θα ήταν προβληματικές για τη δημιουργία τοποθεσιών παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δεν θα ήταν το «κλειδί συμφόρησης», είπε ο Nils Redeker (αναπληρωτής διευθυντής του Jacques Delors Centre με έδρα το Βερολίνο)r.

 

Ίσως αγνοηθούν τα νέα κριτήρια «ανθεκτικότητας» λόγω κόστους

Οι δύο ειδικοί είπαν ότι οι νέες διατάξεις που ορίζονται για τις δημόσιες προμήθειες και τις δημοπρασίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα είναι πιο σημαντικές.

Για πρώτη φορά, ο νόμος απαιτεί από τις δημόσιες Αρχές να χρησιμοποιούν κριτήρια εκτός από την τιμή (τα λεγόμενα ποιοτικά) όταν αγοράζουν τεχνολογίες όπως ηλιακά πάνελ οροφής ή αντλίες θερμότητας ή όταν διοργανώνουν δημοπρασίες για έργα μεγάλης κλίμακας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως αιολικά πάρκα ή εδάφους- τοποθετημένα ηλιακά πάρκα.

Αυτά τα κριτήρια βασίζονται στη συνεισφορά «βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας» και έχουν σκοπό να δώσουν στους Ευρωπαίους κατασκευαστές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ξένων παραγωγών (ιδίως εκείνων από την Κίνα).

 

Το φθηνό κόστος παραγωγής στην Κίνα

Η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της παγκόσμιας παραγωγής ηλιακής ενέργειας και αναμένεται να καλύψει γρήγορα τη διαφορά σε άλλους τομείς τεχνολογίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως οι ανεμογεννήτριες.

Το κόστος παραγωγής για ηλιακούς συλλέκτες είναι 35% φθηνότερο στην Κίνα από ό,τι στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Επιτροπής.

Οι κινεζικές εταιρείες είναι επίσης ύποπτες ότι πωλούν ηλιακούς συλλέκτες κάτω από το κόστος παραγωγής λόγω υπερπαραγωγής στον κατασκευαστικό τους τομέα.

 

Τρόπος για να εμποδίσει την πρόσβαση των Κινέζων

Κατά την άποψη του Tagliapietra, το μόνο κριτήριο που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά συνεπάγεται μια «προεπιλογή» για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Την «προεπιλογή» οι χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να εμποδίσουν την πρόσβαση στην αγορά των Κινέζων κατασκευαστών ανεμογεννητριών και άλλων τεχνολογιών που απαιτούν ψηφιακή σύνδεση για να εισέλθουν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ωστόσο, οι ιδιαιτερότητες αυτού πρέπει ακόμη να καθοριστούν από μια «εκτελεστική πράξη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί εντός των επόμενων 9 μηνών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης