Τελευταία Νέα

Εταιρεία με Έλληνα CEO σχεδιάζει ενίσχυση 40 δισ. ευρώ για την ενεργειακή μετάβαση

Εταιρεία με Έλληνα CEO σχεδιάζει ενίσχυση 40 δισ. ευρώ για την ενεργειακή μετάβαση

Σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη οικονομική δέσμευση στην ιστορία της EnBW - Μέχρι το 2026 σκοπεύει να προσλάβει περίπου 10.000 περισσότερους υπαλλήλους

Η EnBW (Energie Baden-Württemberg AG, εισηγμένη ενεργειακή εταιρεία με έδρα την Καρλσρούη της Γερμανίας) πρόκειται να επενδύσει περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ στην ενεργειακή μετάβαση έως το 2030, μέσω της επέκτασης της χωρητικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και σε δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Σηματοδοτεί το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην εταιρική ιστορία της εταιρείας.

«Ως η μόνη εναπομείνασα ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία της Γερμανίας, θεωρούμε τους εαυτούς μας ότι έχουμε ειδικό ρόλο και ευθύνη να συμβάλουμε αποφασιστικά στην επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης», δήλωσε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της EnBW, Γεώργιος Σταματελόπουλος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Η EnBW δημιούργησε ένα «εξαιρετικά υψηλό» λειτουργικό αποτέλεσμα του ομίλου το οικονομικό έτος 2023.

Το προσαρμοσμένο EBITDA, σε περίπου 6,4 δισ. ευρώ, ήταν 60% υψηλότερο από το προηγούμενο έτος, που είναι η έβδομη αύξηση κερδών της EnBW στη σειρά.

«Οφείλουμε αυτό το ευχάριστο αποτέλεσμα πρώτα και κύρια στην εξαιρετική απόδοση και το ισχυρό κίνητρο των εργαζομένων μας.

Το εργατικό μας δυναμικό είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την προηγούμενη και μελλοντική επιτυχία της EnBW η οποία συμβαδίζει με την επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης», είπε ο Σταματελόπουλος.

Λόγω του καλού αποτελέσματος, το Διοικητικό Συμβούλιο της EnBW πρότεινε μέρισμα 1,50 ευρώ ανά μετοχή στην Ετήσια Γενική Συνέλευση.

Το περσινό μέρισμα ήταν 1,10 ευρώ ανά μετοχή.

Για το τρέχον οικονομικό έτος, το επιτελικό στέλεχος της EnBW επιβεβαίωσε την υπάρχουσα καθοδήγηση.

Η EnBW αναμένει προσαρμοσμένο EBITDA σε επίπεδο ομίλου μεταξύ €4,6 δις και €5,2 δις.

«Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα κέρδη του περασμένου έτους, τα οποία οφείλονταν εν μέρει σε εξαιρετικές συνθήκες της αγοράς που δεν θα επαναληφθούν με τον ίδιο τρόπο το τρέχον έτος.

Ωστόσο, η πρόβλεψή μας για τα κέρδη για το 2024 είναι σε υψηλό επίπεδο και πάνω από τα κέρδη μας το 2022.

Αυτό αντανακλά τη διαρκή οικονομική ισχύ της εταιρείας.

Με αυτό το επενδυτικό πρόγραμμα, κάνουμε αυτό που απαιτεί η κοινωνία και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θέλουν επειγόντως να δουν: Ως παράγοντας του ιδιωτικού τομέα, πρωτοστατούμε στη συμβολή μας σε ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον.

Καλωσορίζουμε όλους όσοι συμμετάσχουν στην προώθηση της ενεργειακής μετάβασης», είπε ο Σταματελόπουλος.

Μέχρι το 2026, η EnBW σκοπεύει να προσλάβει περίπου 10.000 περισσότερους υπαλλήλους. Αυτό περιλαμβάνει 2500 νέες θέσεις εργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης