Ναυτιλία

Κατασβέστηκε η φωτιά σε οχηματαγωγό πλοίο υπό σημαία Κύπρου ανοιχτά της Ρόδου

Κατασβέστηκε η φωτιά σε οχηματαγωγό πλοίο υπό σημαία Κύπρου ανοιχτά της Ρόδου
Το πλοίο με 32 επιβαίνοντες είχε αναχωρήσει από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη, μεταφέροντας 33 φορτηγά οχήματα, όταν υπό αδιευκρίνιστη αιτία εκδηλώθηκε η φωτιά παίρνοντας γρήγορα διαστάσεις.
Κατασβέστηκε από παραπλέοντα πλοία αλλά και με ίδια μέσα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «MED STAR» σημαίας Κύπρου 2 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.
Το πλοίο με 32 επιβαίνοντες (30 άτομα πλήρωμα-δύο οδηγοί φορτηγών) είχε αναχωρήσει από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη, μεταφέροντας 33 φορτηγά οχήματα, όταν υπό αδιευκρίνιστη αιτία εκδηλώθηκε η φωτιά παίρνοντας γρήγορα διαστάσεις.
Είκοσι από τους επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το πλοίο και μεταφέρθηκαν με λέμβο καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ 12 από τα μέλη του πληρώματος παρέμειναν επί του οχηματαγωγού, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.
Σήμερα (16/6) το πρωί άλλα τέσσερα μέλη από το πλήρωμα επέστρεψαν στο πλοίο, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται πυροσβεστικό πλοιάριο από την Κρήτη με στελέχη του πυροσβεστικού σώματος, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης