ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

12/01/2017 09:51

«Εξηγήσεις» της Minoan Lines προς τους επενδυτές για την αποχώρησή της από την Αδριατική

Σύμφωνα με την εταιρεία, με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες θα παρουσίαζε ζημίες το 2017, ενώ με την αποχώρηση από την Αδριατική θα παρουσιάσει κέρδη.
Θετικά στα οικονομικά αποτελέσματα των Μινωϊκών Γραμμών για το 2017 θα επιδράσει η μη ανανέωση των συμβάσεων ναύλωσης των πλοίων «Cruise Europa» και «Cruise Olympia» και η μη δρομολόγησή τους στη γραμμή της Αδριατικής (Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκώνα-Τεργέστη), αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Δίνοντας περαιτέρω εξηγήσεις προς τους επενδυτές για την αποχώρηση της Minoan από τις γραμμές της Ιταλίας, η εταιρεία επισημαίνει, ότι η «σημαντική μεταβολή των οικονομικών συνθηκών στην αγορά της Αδριατικής, όπως η μείωση του μεταφορικού έργου των επιβατών, καθώς και η αύξηση στις τιμές των καυσίμων, σε συνδυασμό με τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας Euro/Usd, οδήγησαν την εταιρεία στην απόφαση να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ναύλωσης των πιο πάνω πλοίων».
Εξηγεί επίσης, ότι «στην περίπτωση συνέχισης της δρομολόγησής τους, τα καθαρά αποτελέσματα τους για το 2017 θα ήταν ζημιογόνα κατά 1,6 εκατ. ευρώ, η λειτουργική κερδοφορία (ΕΒΙTDA) θα διαμορφώνονταν σε ζημία 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα σε 82,7 εκατ. ευρώ».
Προσθέτει εξάλλου, ότι «η ανάληψη της γενικής πρακτόρευσης των πλοίων Cruise Europa και Cruise Olympia στην Ελλάδα, από 01/01/2017, θα έχει θετική επίδραση, αφού σε σύγκριση με τα παραπάνω δεδομένα, τα καθαρά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη δραστηριότητα θα είναι βελτιωμένα κατά 2,9 εκατ. ευρώ, η λειτουργική κερδοφορία (ΕΒΙTDA) κατά 3,0 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα θα μειωθούν κατά 76,7 εκατ. ευρώ».
Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Grimaldi που ελέγχει τις Μινωικές Γραμμές στην Ελλάδα, αποφάσισε να αποσύρει από τις διεθνείς γραμμές της Αδριατικής τη Minoan Lines, όπου η εταιρεία είχε παρουσία από το 1981 και τα δύο πλοία «Cruise Europa» και «Cruise Olympia» που εκτελούν τη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανγκόνα- Βενετία, θα τα διαχειρίζεται πλέον η Grimaldi Euromed SpA, θυγατρική του Grimaldi Group, αντί της Minoan Lines.
Οι Μινωϊκές Γραμμές θα λειτουργούν πλέον ως εκπρόσωποι πωλήσεων «General Sales Agent» για το μητρικό όμιλο Grimaldi, ενώ θα διαχειρίζονται πλέον δυο πλοία (Knossos Palace και Festos Palace) στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο.
Ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, Αντώνης Μανιαδάκης, καθορίζοντας, με χθεσινή δήλωσή του, το νέο πλαίσιο στρατηγικής της εταιρείας, είπε ότι η εταιρεία θα στραφεί πλέον προς την εσωτερική αγορά της Ελλάδας, με τη διεκδίκηση νέων γραμμών, αλλά και στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Hellenic Seaways. Οι Μινωϊκές γραμμές κατέχουν αυτή τη στιγμή το 48,4% της Hellenic Seaways.

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.